Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşanacak ekonomik gelişmelerle ilgili haberler artık siyasi otorite tarafından değil akademisyenler tarafından duyuruluyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artışa engel olmak isteyen hükümet petrolde ve dolarda yaşanacak fiyat artışları sebebiyle yapılacak benzin zammının önüne geçmek için zam miktarı kadar akaryakıt ÖTV’sinden vazgeçeceğini açıkladı.

Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin ise Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem’in enflasyon yaratan mallardaki ÖTV oranını azaltmak için çalışma yaptığını söyledi.

Zorunlu mal kategorisinde konulan vergilerin enflasyonu arttırdığına işaret eden Alkin, "Akaryakıt gibi elastikiyeti düşük olan tüm zorunlu mallar kategorisinde ÖTV’nin inmesi gerektiğini düşünüyor ve bu uygulamanın hayata geçirilmesi için uğraşıyoruz.

Zorunlu mal kategorisinde konulan vergilerin enflasyonu, hayat pahalılığını arttırdığını hep söyledim, bunun zararlar hakkında bilgi verdim. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, sadece akaryakıtt değil zorunlu mal kategorisindeki tüm ÖTV’nin de indirilmesi için çalışıyor. Esasen bu mal ve hizmetlerden alınan vergiler arttığı sürece enflasyon da düşmüyor. Çünkü aslında enflasyona doğrudan etki eden mal ve hizmetler bunlar. ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Benzinden alınan ÖTV'nin bir kısmından vazgeçiliyor" desc="Hükümet seçime 5 hafta kala benzine zam gelmemesi için aldığı vergiden vazgeçiyor... Yükselen dolar ve petrol fiyatlarının benzine yansımaması için devlet aldığı fahiş ÖTV'nin bir kısmından feragat edecek. Kur ve petrol fiyatları yüzünden akaryakıtta yaşanacak artış oranında ÖTV'den vazgeçilecek. Benzinde vergilerin düşmesi tabii ki vatandaş adına sevindirici fakat bütçe açığı düşünüldüğü zaman bu hamlenin ekonomiye etkisi merak ediliyor... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/pompa-shutterstock_100130840_16_9_1526525417.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-akaryakita-otv-duzenlemesi-2411893/"]