9 büyükşehir, 11 il olmak üzere 20 belediye başkan adayını daha açıklayan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin 31 Mart 2019 seçimleriyle ilgili manifestosunu da önümüzdeki ay ilan edeceklerini söyledi.

Her alanda Türkiye’ye çağ atlattıklarını savunan Erdoğan “Her alanda Türkiye’ye adeta çağ atlattık. 2019 için de gönül belediyeciliğimizi ifade eden bir vizyonla milletimizin karşısına çıkacağız. Kim ne derse desin belediyecilik AK Parti'nin işidir” dedi.

Erdoğan’ın bu açıklamaları akıllara geçtiğimiz yıl ekim ayında istifa eden 6 büyükşehir belediye başkanını getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan hiçbir gerekçe göstermeden görevlerinden ayrılmıştı.

Kadir Topbaş, istifasını açıklarken 'insanın adam yerine konmamayı affedemeyeceğini' söylerken,  Melih Gökçek "Cumhurbaşkanı'nın emrine uyarak belediye başkanlığı görevini bırakıyorum." diyerek 23 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etmişti.

Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur ise kameralarda önünde ağlayarak, “Görevimden ayrılma noktasına getirildim” diyerek hem AKP’den hem de belediye başkanlığından ayrılmıştı.

Belediye başkanlarının başarısız mı olduğu, yoksa yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı için mi görevinden alındığı konusunda AKP yönetimi ve Erdoğan’dan açıklama gelmezken, halkın oylarıyla seçilen 6 büyükşehir belediye başkanının neden görevinden ayrılmak zorunda bırakıldığı belirsizliğini koruyor.