Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Burak T. ve ölen genç kadının ailesi ve taraf avukatları katıldı. Sanık polis memuru savunmasında eşi İmren Kandemir ile boşandıktan sonra yeniden görüşmeye başladıklarını ve bu süreçte eski eşinin 'kendisini aldattığını itiraf etmesi' üzerine tartışmaya başladıklarını anlattı.

“KAPIYA VURDUM ANCAK AÇAMADIM”


Burak T., tartıştıkları gecenin sabahında meydana gelen olay için “Evden sabah gitmesini söylemiştim. Ertesi gün işten döndüğümde hâlâ evdeydi. Evden gitmesi için tekrar konuştum. Konuştuğumuz sırada üst daireden banyoma su aktığını görünce beklemesini söyleyip yukarı çıktım. Geldiğimde kapı kapalıydı. Anahtarım içeride olduğu için içeri giremedim. Kapıya vurdum ancak açamadım. Bunun üzerine çilingir çağırarak kapıyı açtırdım. Kapı açıldıktan sonra yerde yattığını gördüm. O an kan görmediğim için ilaç içerek intihar ettiğini zannettim. Daha sonra sol elinin yanında silahı gördüm. Göğsünde barut izi vardı. Üzerindekini açtığımda kanı görünce idrak edebildim. Ambulansı aradıktan sonra, nabzına baktığımda nabzı atmıyordu. Bende kalp masajı yapmaya başladım. Polisler gelene kadar devam ettim.  Ben kimseyi öldürmedim, suçsuzum” dedi.

ELLERİNDEKİ BARUT İZİ İÇİN "KALP MASAJI YAPMIŞTIM" SAVUNMASI


Hakimin, ellerinde çıkan barut izini sorması üzerine ise Burak T., “İki elimle de kalp masajı yaptım. Bu yüzden ellerimde barut izi çıkmış olabilir” diye konuştu.

"SANIK SÖZLERİYLE KİMSEYİ KANDIRAMAZ"

İmren Kandemir’in acılı annesi Nazire Kandemir ise mahkemede söz alarak, “Benim kızımın aldattığına dair iddiaların hepsi asılsızdır."dedi.
Gözyaşlarına hakim olamayan anne Nazire Kandemir mahkeme heyetine, “Sizin de çocuğunuz var… Daha fazla konuşamayacağım” dedi.
Baba Süleyman Kandemir ise duruşmada, “Sanık sözleriyle kimseyi kandıramaz. Doğru söylemiyor. Söylenecek çok şey var ama söylemiyorum” diye konuştu.

Eski eşini öldürmekten yargılanan Burak T., “İki elimle de kalp masajı yaptım. Bu yüzden ellerimde barut izi çıkmış olabilir” dedi. Eski eşini öldürmekten yargılanan Burak T., “İki elimle de kalp masajı yaptım. Bu yüzden ellerimde barut izi çıkmış olabilir” dedi.


“KAHRAMAN POLİS EDASIYLA SAĞA SOLA GÜLME”

Burak T.’nin, üst kat komşusunun tanık olarak dinlendiği sırada gülmesine sinirlenen mahkeme başkanı ise “Kahraman polis edasıyla sağa sola bakıp gülme” diyerek tepki gösterdi. Burak T. ise, “Ben 8 aydır suçsuz yere tutukluyum hakim bey, müebbetle yargılanıyorum. Benim bir suçum yok” karşılığını verdi. Mahkeme heyeti, sanık Burak T.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İREM, GÖĞSÜNDEN TEK KURŞUNLA VURULMUŞTU

İstanbul Bahçelievler’de 10 Nisan 2018’de yaşanan olayda, İngilizce öğretmeni İmren Kandemir, boşandığı eşi Özel Harekat Polisi Burak T.’nin evinde göğsünden tek kurşunla vurulmuş halde bulunmuştu. Kandemir, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Eski eş Burak T. ise olay sonrasında genç kadının intihar ettiğini iddia etmişti.  İfadesinin ardından serbest bırakılan Burak T. Polis Kriminal Laboratuvarı’ndan gelen raporda elinde barut izine rastlandığının belirtilmesi üzerine tekrar tutuklanarak “Kasten öldürme” iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı..