Daha önce yazdığı politik mesajlarıyla gündeme gelen Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin, bu kez de 5 TL’yi gören dolarla ilgili yorum yaptı.

Şahin; bir Twitter kullanıcısının ‘'Hocam doların 5 lira oluşu hakkındaki düşünceniz nedir?" sorusuna, "Gündelik hayatımda hiç yer işgal etmiyor. Bir yana dünyadaki tüm dolarları koysunlar, öbür tarafa da Türkiye’yi... İsteyenler dolar tepelerine koşabilir. Bir zamanlar diyorlardı ya; mesele ağaç değil sen hala anlamadın mı? Ben de mesele dolar değil, hala anlamadın mı? diyorum” cevabını verdi.

“Konya reisine ve ideallerine her zaman bağlıdır, gerisi boş” diyen, AKP eski Milletvekili Burhan Kuzu'yu üniversitedeki panele davet eden ancak MHP milletvekillerine kapıyı kapattığı için eleştirilen Rektör Şahin, dolarla ilgili yaptığı yorumuyla da tepki çekti. Şahin, bir öğrencisinin kendisine, 'Hocam doların 5 lira oluşu hakkındaki düşünceniz nedir?" sorusuna, "Gündelik hayatımda hiç yer işgal etmiyor” yanıtını verdi.

HANGİ ÇAĞDASINIZ ?


Twitter kullanıcıları da, “Hocam elektrik, doğalgaz ve benzin kullanmıyorsunuz herhalde. Hangi çağdan bağlanıyorsunuz Twitter'a? ‘’ mesajı attı. Rektör ise savunmaya geçerek, “Tekraren söylüyorum, hayatımdaki öncelikler içerisinde ülkeye diz çöktürme amaçlı dolar kurundaki artışların hiç yeri yok’’ dedi.

Rektöre CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’den de “Sayın Rektör galiba maaşı dolarla alıyorsunuz?“ mesajı gönderdi. Rektör Şahin ise, "Dolar da maaş da, her şey değil" dedi.