Bedelli askerlik ile ilgili yaş ve bedel gibi merakla beklenen detaylar belli oluyor. 5 milyonu ilgilendiren düzenlemede en çok konuşulan konu ise temel eğitimin kaç gün olacağı. Bedelli askerlikte 28 gün şartının değişeceği belli oldu. AKP 21 güne inecek diyor, MHP ve CHP gün şartının kalkması gerektiğini dile getiriyor. İşte komisyondan son gelişmeler...

AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplanan komisyonda, teklif sahibi olarak AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş hazır bulundu. Torba teklif ile uluslararası sektör dinamiklerine uyum sağlanması ve yasa dışı alanlarda oynanan bahislerin yasal zemine çekilmesi de amaçlanıyor.

CHP ‘TORBA TEKLİF’ OLMASINI ELEŞTİRDİ

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, teklifin görüşmelerine geçilmeden önce usul hakkında söz alarak, ‘torba teklif’ uygulamasını eleştirdi.

MHP: 21 GÜNE NE GEREK VAR, BEDEL ÖDENSİN BİTSİN

Meclis'te görüşülen bedelli askerlik düzenlemesinde 21 güne MHP'den itiraz geldi. Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Bahçeli'nin 28 gün eleştirisini hatırlatarak, “AKP Grup Başkanvekili 21 güne inecek dedi. Bedelli olacaksa eğitime ne gerek var. Dövizle yararlanacaklar uzaktan eğitim alacak, kışlaya girmeyecek. Burada çelişki var. Madem bedelli yapılacak, kafa karıştırmaya gerek yok. Bedelli ise bedelini versin, yapsın” dedi.
bedelli-askerlik-dha-28-gun

EĞİTİM SÜRESİ 3 DEFA DEĞİŞTİ


Bedellide ilk teklif açıklandığında yaş 25, bedel 15 bin TL olarak belirlenmiş, bunlara ek olarak bedelliden yararlanacak olan kişilerin 25 gün temel askerlik eğitimi alması gerektiği belirtilmişti.

Daha sonra revize edilen teklifte yaş ve bedel değişmezken, ilk teklifte 25 gün olan temel askerlik eğitimi 28 güne çıktı.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise bugün yaptığı açıklamada 28 gün olan temel eğitim süresini 21 güne indirdikleri bir teklif vereceklerini söyledi.