İŞTE GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞEN İDDİALAR


1 - Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la beraber helikopterle Gül’ü ziyarete gitti mi? 

2 - Bu ziyaret doğruysa, Akar ve Kalın, Gül’le 3 saat boyunca ne konuştu? Gül’e cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili ne söylendi?

3 - Bu vahim iddiayı ilk olarak yayınlayan Habertürk’ün internet sitesinin yayın yönetmeni bu haber yüzünden mi görevi bıraktı?

01akar

Tarih 24 Nisan 2018… 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Necmettin Erbakan Ödülleri Platformu tarafından İstanbul’da düzenlenen “Erbakan Ödülleri 2018” törenine katıldı. Kendisini Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu karşıladı. Habertürk Gazetesi internet sitesinde 26 Nisan Perşembe günü saat 19.08’de yer alan ve Erbakan gecesinden önce yaşanan bir iddia siyaset kulislerini hareketlendirdi. Habertürk’e göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Erbakan Ödülleri gecesine katılmadan önce Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı, Abdullah Gül’ü ikna için ziyarete gönderdiği ileri sürüldü. İlerleyen saatlerde Habertürk’ün konuya ilişkin haberini yayından kaldırdığı, habere dair sosyal medya paylaşımlarını ise sildiği dikkat çekti.

GÜL SORUYU YANITLAMADI

Yine iddialara göre Akar-Kalın-Gül görüşmesi 3 saat 5 dakika sürdü. Dün de Cumhuriyet Gazetesi görüşmeyi ‘Apoletli temas’ başlığıyla manşetine taşıdı. Haberde, Akar ve Kalın’ın Gül’den aday olmaması konusunda rica ettikleri öne sürüldü. Bir gelişme de Habertürk’ün internet sitesinde yer aldı. Sitenin genel yayın yönetmenliğini yapan Barış Erkaya 28 Nisan gecesi saat 00.02’de görevinden ayrıldığını sosyal medyada şöyle duyurdu: “Bugün itibarıyla haberturk.com’daki 9 yıla yakın süren serüvenime kişisel sebeplerle son vermiş bulunuyorum.” Ve dün basın toplatısı düzenleyen Abdullah Gül, Amerika’nın Sesi muhabiri Hilmi Hacaloğlu’nun konuyla ilgili sorusuna yanıt vermedi. Hacaloğlu da basın toplantısını Twitter hesabından şöyle duyurdu: “Abdullah Gül, konuşmasının sonuna doğru soru almayacağını söyledi. Ama ben yine de Genelkurmay Başkanı Akar’ın kendisini ziyaret ettiği yönündeki iddiayı sordum. 11. Cumhurbaşkanı dediğini yaptı. Yanıt vermedi!”

basliksiz-2

CHP’DEN BU İDDİALAR İÇİN ZEHİR ZEMBEREK ÇIKIŞ:

“28 Şubat’tan daha ağır bir vesayet!..”


CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’de partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, “Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etti” iddialarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Genelkurmay Başkanı ile Saray Sözcüsü’nün ziyareti anlamlıdır. Şimdi konuşmayacağım, daha sonra kapsamlı üzerinde duracağım. Bir kişi kendi tek adam düzenini güçlendirmek istiyorsa buna şiddetle karşı çıkacağım. 28 Şubat diye bağırıp ondan daha ağır bir vesayeti topluma giydirmeye çalışanlara karşı çıkacağım. Demokrasinin üzerindeki vesayeti kabul etmiyorum. Ali Fuat Başgil olayına bakın. Şimdi ise benzeri 2018’de yapılmak isteniyor.” CHP lideri konuşmasında “Her yerde OHAL ilan ettiler. Hadi Ankara’yı anlarım ama Edirne’de,Rize’de OHAL’e ne gerek var? Asker orada, darbe falan yaparlar dersin. Ama Edirne’den, Ankara’ya gelip darbe mi yapacak?” değerlendirmesinde bulundu.

Engin Altay Engin Altay

“Akar ve Kalın’ın Gül ziyareti açık bir muhtıradır”


FOX TV’de dün Çalar Saat programında konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İbrahim Kalın ve Hulusi Akar’ın Abdullah Gül’ü ziyaret ettiği haberlerine ilişkin “Bu ziyaret otomobille gerçekleştirilmiş değil, bendeki bilgilerin doğruluğu kesin. Bu ziyaret bir helikopterle Sayın Gül’ün konutunun bahçesine inilerek yapılmış bir ziyarettir. Bu açık bir muhtıradır” dedi. Altay şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı sayın Gül’ün adaylığından oldukça rahatsız olmuş olabilir ama müdahale çok vahim. Demokrasimize 27 Mayıs’ta, 12 Mart’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da ve 15 Temmuz’da 20 Temmuz sivil darbe olmak üzere 7 müdahale gerçekleşti bu sekizincidir. Bu tavır bu duruş şudur; 28 Şubat’ın bir parça hafifi, 27 Nisan’ın e - muhtıranın çok daha ağırıdır. Ve bu ziyaret otomobille gerçekleştirilmiş değil, bendeki bilgilerin doğruluğu kesin.Bu ziyaret bir helikopterle Sayın Gül’ün konutunun bahçesine inilerek yapılmış bir ziyarettir. Bu açık bir muhtıradır.” Altay, “Genelkurmay Başkanı ‘biz efendim okul arkadaşıydık falandıda filandıda..’ okul arkadaşıysan ararsın randevu alırsın sivil kıyafetinle normal yollarla görüşürsün. Yani okul arkadaşlığın o kadar mı depreştide helikopterle adamın bahçesine iniyorsun.”

Ali Fuat Başgil Ali Fuat Başgil

Ali Fuat Başgil olayı nedir?


1893 senesinde Samsun’da dünyaya gelen hukukçu, fikir ve siyaset adamı Ali Fuat Başgil, memleketinde başladığı öğrenim hayatını İstanbul’da sürdürdü ve 1914’te Kafkas cephesinde dört yıl savaştıktan sonra tahsilini tamamlamak üzere yurtdışına gitti. 27 Mayıs 1960 İhtilali’nden sonra kurulan 15 Ekim 1961’deki seçimlerde Adalet Partisi’nin Samsun listesinden bağımsız aday olarak senatör seçildi. Ordinaryüs Profesör Başgil, 23 Ekim 1961’de cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etti. Milli Birlik Komitesi üyelerinden General Sıktı Ulay ve Fahri Özdilek tarafından başbakanlığa görüşme için davet edildiğinde, bunu olumlu olarak görüp fikir ve görüşlerini anlatmak için giden Ali Fuat Başgil, 24 Ekim 1961’de gerçekleştirdiği görüşmenin ardından hem adaylıktan çekildi hem de yemin dahi etmeden Samsun Senatörlüğü’nden istifa ederek İsviçre’ye gitti.