ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'nin uzun ve gururlu demokratik geleneğine vurgu yaparak, İmamoğlu'nu başarı dileğinde bulundu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye uzun geçmişe dayanan, gururlu bir demokratik geleneğe sahip. İstanbul halkı, yakın zamandaki birçok seçimde olduğu gibi (bu seçimde de) yüksek katılım göstererek demokrasilerine tam katılım sağladı. Avrupa’nın en büyük kentlerinden birini yönetme gibi zorlu bir göreve başlayan Ekrem İmamoğlu’na en iyi dileklerimizi sunuyoruz.”

[old_news_related_template title="ABD Büyükelçiliği'nden ilk seçim açıklaması" desc="ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, dün gerçekleşen ve Ekrem İmamoğlu'nun zaferiyle sonuçlanan seçimler hakkında ilk açıklamayı yaptı. Büyükelçilik, 'Katılımcı demokrasinin etkileyici bir örneğini sergileyen İstanbul sakinleri, oy verip seslerini duyurmak üzere sandığa gittiler. Avrupa'nın en büyük şehrini yönetecek olan İmamoğlu'na en iyi dileklerimizi sunuyoruz' açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/24/iecrop/oy-kullanma_16_9_1561392957.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-abd-buyukelciliginden-ilk-secim-aciklamasi-5195452/"]

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu da dün resmi Twitter hesapları üzerinden seçimi değerlendirmişti.

İngilizce ve Türkçe paylaşılan mesajda, "Katılımcı demokrasinin etkileyici bir örneğini sergileyen İstanbul sakinleri, oy verip seslerini duyurmak üzere sandığa gittiler. Avrupa'nın en büyük şehrini yönetecek olan İmamoğlu'na en iyi dileklerimizi sunuyoruz" ifadesi kullanıldı.

Paylaşılan mesaja Ekrem İmamoğlu'nun resmi Twitter hesabı da eklendi.

[old_news_related_template title="Dünyanın gündemi İmamoğlu'nun zaferi... Herkes o ayrıntıya dikkat çekiyor" desc="Dış basın dün tekrarlanan ve Ekrem İmamoğlu'nun bu kez ezici farkla kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi'ni yakından takip etti. Uluslararası ajanslar gelişmeleri abonelerine anbean servis ederken, ABD'den İngiltere'ye, Almanya'dan Fransa'ya, Rusya'dan Yunanistan'a tüm yabancı medya, hem seçim öncesi hem de seçim günü kapsamlı haberler, kritik analizler ve dikkat çeken yorumlarla İstanbul'u mercek altına aldı. Dünya medyasında öne çıkan yorum ise seçimin kazananından ziyade kaybedeninin kim olduğuna ilişkindi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/24/iecrop/2019-06-23t223553z_1847354512_rc1f5bd1c050_rtrmadp_3_turkey-election_16_9_1561350635.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-dunyanin-gundemi-imamoglunun-zaferi-herkes-o-ayrintiya-dikkat-cekiyor-5194420/"]