Esenyurt’a bağlı İncirtepe Mahallesi’nde 4 Nisan günü meydana gelen olayda, 29 yaşındaki H.K. isimli otobüs firması çalışanı gece saat 00.30 sıralarında işyerini kapattıktan sonra günlük hasılatı yatırmak için bankamatiğe yöneldi.

KELEPÇELEYİP GASP ETTİLER


Yaklaşık 3 bin 890 lira olan günlük hasılatı bankamatikteki şirket hesabına yatıracağı esnada H.K.'nın yanına 3 kişi geldi. Kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, “Biz emniyetten geliyoruz. Seni götüreceğiz” diyerek H.K.’yı zorla araca bindirdi. Araca bindikten sonra H.K.'nın ellerini plastik kelepçeyle bağladıktan sonra üzerindeki 2 bin TL ve bankamatiğe yatacak 3 bin 890 lira ile gasp etti.


YOL KENARINA ATTILAR


Olayın ardından polise başvuran H.K. ifadesinde; şüpheliler araçtayken telefonla sözde amirleriyle konuşuyormuş gibi yaparak "Amirim bu doğru söylemiyor. Biz gereğini yapıyoruz" dedikten sonra H.K.'yi, TEM’de araçtan indirerek hızla uzaklaştı.

YAKALANDILAR ve TUTUKLANDILAR


H.K.’nın bir akaryakıt istasyonuna giderek polise haber vermesi üzerine Gasp Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, şüphelilerin kimliklerini kısa sürede belirleyerek takip başlattı. Takip sonucu Adil S. (29), Fatih A. (26) ve Emre T. (26) isimli 3 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edilen şüpheliler Adil S. adli kontrol şartıyla serbest kalırken, Fatih A. ile Emre T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.