İSMAİL AKDUMAN - MEHMET ANDAÇ


Artvin Belediye Başkanlığını kazanan CHP'li Demirhan Elçin, kendinden önceki belediye yönetiminin borç listesini açıkladı. 49 milyon 764 bin 704 lira 90 kuruş borçla belediye devraldıklarını belirten Elçin, listeyi pankart yaparak belediye binasının ön cephesine astı.

Artvin Belediye Başkanı CHP'li Demirhan Elçin devraldıkları borcu afiş yaptırıp belediye binasına astı.

“ÇALMAYACAK, ÇALDIRMAYACAĞIZ”


Artvin Belediyesi’nin Genel Durumu bilgilendirme toplantısında konuşan Belediye Başkanı Demirhan Elçin, kendisine yapılan eleştirilere de cevap verdi. Elçin, "Gelir gelmez marinayı kapattı. Atatepe’yi durdurdu. Otobüsleri kaldırdı. Ezanı susturdu, Mozart’ı çaldırdı dediler. Her duyduğunuza inanmayın, ben Mozart’ı çaldırmadım, ezanı da susturmadım, ezanı susturmaya, al bayrağımızı indirmeye de kimsenin gücü de yetmez. Bizim belediyemiz şeffaf olacak, çalmayacak ve çaldırmayacaktır. Ayda 1 milyon 200 bin TL açık var. Tasarrufla giderleri kısacağız. Aylık bütçemizi denkleştireceğiz. Akabinde 50 bin TL borcumuzu da ödeyeceğiz. Belediyemizde şaibeli hiçbir iş olmayacaktır” diye konuştu.
Belediye Başkanı Elçin, 60 ay boyunca her ay yaptıklarını anlatarak, afiş olarak şehre asacağını belirtti.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinin yeni belediye başkanı Ali Kemal Deveciler de devraldıkları borcu afiş yaptırıp belediye binasına astı.

AKP’DEN KALAN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASTI


Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde yeni seçilen CHP’li Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, AKP’den devraldığı borç durumu gösteren afişi belediye binasına astırdı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yüzde 53’lük oy alan CHP’li Ali Kemal Deveciler belediye başkanı seçildi. Deveciler, AKP’li Necdet Uysal yönetiminden kalan borç durumunu gösteren çizelgeyi afiş yaptırarak belediye hizmet binasına astırdı. Afişe göre, belediyenin borcunun 30 milyon 324 bin 493 lira olarak belirtilirken, belediyenin kasasında 1 milyon 586 bin 812 Lira bulunduğu görülüyor.


“HALKIMIZ ARADAKİ FARKI GÖRECEK”


Afiş ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, belediyecilikte şeffaf bir yönetim anlayışı izleyeceklerini belirterek: “Seçimlerde Burhaniye halkına şeffaf bir yönetim anlayışını hakim kılacağımız sözünü vermiştik. Bu sözümüzü tutacağız. Bugün belediyenin borçlarını kamuoyuna duyurduk. Bizim yönetimimizin bilançolarını da asacağım. Halkımız aradaki farkı görecek” ifadelerini kullandı.