İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları:

"Bugünlerde hem mitinglerimiz yapıyor hem de eserlerimizin açılışını yapıyoruz. Önceki gün Kuzey Marmara otoyolunu devreye aldık. Ankaralı kardeşlerimizin hasretle beklediği büyük bir projenin açılışını gerçekleştirmek için buradayız. Toplam büyüklüğü 1.300.000 metrekareye varan Ankapark gurur verici eserlerimizdendir. Dünyanın en büyük ikinci fıskiyesine ev sahipliği yapıyor. Ankapark aynı zamanda çevre dostu bir projedir. Ankara İBB buradan yıllık 50 milyon TL kazanç elde edecektir. Ankara'nın marka değerini artıracaktır. Bu önemli projenin hayata geçmesinde emeği olan başta Melih Gökçek kardeşim herkese teşekkür ediyorum. Vatandaş Allah razı olsun dedi mi akan sular durur.

'CHP HATAY BELEDİYE BAŞKANI NE DİYOR'


Zaman zaman eksiğimiz noksanımız oldu. Halkımın gönlünü kıran benim de gönlümü kırmış olur. Çünkü biz gönüller yapmaya geldik. Bürokratik oligarşiden darbeci zihniyete kadar pek çok zorlukla karşılaştık. CHP'nin Hatay belediye başkanı ne diyor: Oy yoksa yol yok, iş aş da yok. Benim bir belediye başkanım böyle dese kusura bakmayın kapıya koyarız, öyle de yaptık.

'TELEVİZYONLARA DA TALİMATI VERDİM'


Bize oy versin vermesin her bir kardeşimin şunu bilmesini istiyorum. Siyaset özünde rekabettir. Ama yalandan daha büyük felaket olmaz. Hatay'da 6 tane baraj yaptığımızı söylüyorum, ana muhalefetin başındaki zat Antalya'da diyor ki Hatay'da baraj yok ki diyor. Eline diline dursun. Bana diyorsun ki 'bunun bir danışmanı yok mu' bunu sana tavsiye ediyorum. Bunun kılavuzu karga. Televizyonlara da talimatı verdim dedim bizim oradaki Reyhanlı'daki barajları yayınlayın, barajları görsün, akşam yalan sabah yalan. Biz bunun bu yalanları sayesinde aldığımız tazminattan bıkar hale geldik. Bizim siyasetimiz kavga değil aşk siyasetidir. Bizim siyasetimiz gönül siyaseti, gönülleri kazanma siyasetidir. Sandıklara sahip çıkmalıyız.

KARŞIMIZDA DÖRTLÜ ÇETE VAR


Karşımızda dörtlü çete var ve bunlar Kandil'den yönetiliyor. İşi sıkı tutmalıyız ihmale gelmez. 24 Haziran'dan Cumhur İttifakı ile alnımızın akıyla çıktık. Aldığımız kararı ve vardığımız mutabakatı sizlerle paylaştık. Cumhur İttifakı olarak adayımız Mehmet Özhaseki kardeşimizdir. Ankara'yı rastgele ellere teslim edemeyiz, sahte imzalarla senet imzalayanlara teslim edemeyiz. İki dönem burada seçim kaybeden biriyle Mehmet Bey mukayese edilir mi?

ASIL PATRON NOKTAYI KOYDU


Biz böyle hassas davranırken onlar da gittiler matruşka ittifakı kurdular. İçinden Taksim'de ezanı ıslıklayan edepsizler çıkıyor. İttifakı araştırınca ortaya bölücü örgütün uzantılarıyla yapılmış pazarlıklar çıkıyor. Bu ittifakta vatanperverliğe milliyetperverliğe yer yok. Kafasını kuma gören devekuşu misali inkar edince milletin de görmeyeceğini zannettiler ama asıl patron çıktı ve noktayı koydu. Bu  adam Kürt değil ama benim Kürt kardeşlerim üzerinden geçiniyor. Ne diyor Kürdistan'da HDP kazanacak batıda AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz. Bu adam Türkiye'yi bölme gayreti içinde olan HDP'nin Eşbaşkanı. Kürdistan'da mı yaşamak istiyorsun Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var defol git orada yaşa.

MANSUR YAVAŞ'A: VERGİ KAÇAKÇISI


Eşbaşkanın bu postasından sonra Bay Kemal ile hanımefendinin elleri ayağı birbirine dolaştı. Ayakları birbirine dolandı. Bu nobran dile hiçbir şey diyemediler. Ankara ve Türkiye'de pandoranın kutusu açılmıştır, millet ne olduğunu gördü. Kirli işbirliklerinizi kanlı pazarlıklarınızı artık saklayamazsınız. Siz gizlemeye çalışsanız da hakikatler ortaya çıkacak. Artık benim milletim Ankara büyükşehir adayının nasıl bir karşılıksız bir senet veya sahte senet cambazı olduğunu öğrendi mi? Ayrıca vergi kaçakçısı bu. Buralardan ayakta durmaya çalışmış. Şimdi böyle bir adam Ankara'ya belediye başkan adayı oluyor. Bu skandal kapatılamayacak kadar büyüktür. Sorunlara dürüstçe cevap vermek yerine kaçmak hiç kimseye fayda sağlamaz."