AKP’nin seçimlere itirazı sürüyor. Sandıklardan çıkan sonuçlara göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu birinci oldu, AKP’den itiraz üzerine itiraz geldi. Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul'daki seçim sonuçlarının kesinleşmesini bekliyor ve tek sayım yapılan ilçe Maltepe. İşte İstanbul'da son durum....

CHP’Lİ ESKİ VEKİL YARKADAŞ SON DURUMU SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI


CHP’li eski vekil Barış Yarkadaş, saat 19:09 itibariyle Maltepe’deki oy sayımına ilişkin durumu sosyal medya hesabından paylaştı.

Barış Yarkadaş’ın paylaşımı şöyle oldu;



 

“Maltepe’de an itibariyle 1089 sandığın 913’ü sayıldı. Geride sayılacak olan 176 sandık kaldı. Şu an son sayımla birlikte @ekrem_imamoglu 13.907 oy ile bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Biz de Maltepe’de sandık ve oy nöbetindeyiz.”

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI: SEÇİMLER YENİLENSİN

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz İstanbul’da devam eden oy sayım işlemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Büyükçekmece ile ilgili itirazımızı yaptık, bugün olağanüstü itirazımızı da yapıyoruz. İstanbul’da seçimin yenilenmesini istiyoruz. ” diyen Yavuz şunları söyledi: “Biz İstanbul’un her yerinde, Türkiye’nin tamamı için söyleyemiyorum, İstanbul’un her yerinde organizeli bir şeyler yapılmış. Onun için adına organizeli usulsüzlük dedik. Burada 10 binleri aşan rakamlardan bahsediyoruz.”

VATANDAŞ DURUMDAN RAHATSIZ

AKP'nin Büyükçekmece'de sahte seçmen olduğuna yönelik başlatılan operasyon vatandaşı isyan ettirdi. Yerel seçimde AKP'ye oy verdiğini söyleyen vatandaş, eğer seçim yenilenirse Millet İttifakı'na oy vereceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı inceleme üzerine Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sabah saatlerinde yaklaşık bin 500 polis, seçim öncesi ilçede adres kaydı yaptırdığı iddia edilen kişilerin belirtilen adreslerde oturup oturmadığını kontrol etmek üzere ellerinde bulunan adreslere gitti.AKP’ye oy verdiğini söyleyen bir vatandaşın duruma isyanı ise sosyal medyada gündem oldu.Yol Tv’ye konuşan ve seçimlerde AKP’ye oy verdiğini söyleyen yurttaş, “Yeniden seçim olursa Millet İttifakı’na oy vereceğim. Çıkana saygı duymak lazım. Bu kadar basit” dedi. Yurttaşın isyanı sosyal medyada büyük ilgi gördü.