31 Mart mahalli idareler seçimlerinde Karaman Belediye Başkanlığını MHP’ye kaptıran AKP’de, bir buçuk yıldır il başkanlığı görevini sürdürmekte olan Mehmet Er'in istifa ettiği açıklandı.

İL BAŞKANLIĞININ HESABINDAN AÇIKLANDI

İstifa metni Karaman AKP İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yayımlandı.  Açıklamada "Görmüş olduğum lüzum üzerine 16.04.2019 Salı günü Karaman AK Parti İl Başkanlığı görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. Davamızın bir neferi olarak her daim hizmet etmeye devam edeceğim. Tüm Karamanlı hemşehrilerime ve Kamuoyuna saygıyla duyrulur. Mehmet Er" ifadelerine yer verildi.

[secim2019 il="karaman" ilce="" meclis=""]

İZMİR İL BAŞKANI 'İSTİFALAR GELECEK' DEMİŞTİ

31 Mart seçimlerinin ardından AKP'deki ilk istifa haberi İzmir'den gelmişti. AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, "Başlangıcı ben yapıyorum bu revizyonun devamı gelecek" açıklaması yapmış ve görevini bıraktığını duyurmuştu.

[old_news_related_template title="AKP'li Şengül istifa etti 'Başlangıcı ben yapıyorum devamı gelecek' dedi" desc="Dün akşam saatlerinde görevinden istifa ettiğini duyuran AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 'Başlangıcı ben yapıyorum bu revizyonun devamı gelecek. Allah bizi nefsimizden ve egomuzdan korusun” diye konuştu. '31 Mart Yerel Seçimleri'nde kimler belediye başkanı adayı olabilir konusunda çok önceden ince eleyip sık dokuduk, teşkilatlarımızı dinledik. Bunları yakın uzak ilişkisine bakmadan, çıkar ilişkisine bakmadan en doğru kararı vermeye çalıştık. Seçim sonucunda alınan başarıda şunu gördük ki gerçekten ilçelerimizde çok doğru adaylarla yola çıktık. Yine olsa yine aynı adaylarla yola çıkardık. İlçe belediye başkan adaylarımız büyükşehir adayımızdan daha çok oy almış' diyen Şengül'ün sözleri Erdoğan tarafından seçilen AKP'nin büyükşehir adayının yanlış karar olduğu şeklinde yorumlandı " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/13/iecrop/sengul-foto-iha_16_9_1555150888.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/akpli-sengul-istifa-etti-baslangici-ben-yapiyorum-devami-gelecek-dedi-4411126/"]