Ankara’nın Çubuk İlçesi’nde cenaze töreninde muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, şehit yakınlarıyla ilgisi bulunmayan, dışardan gelmiş organize bir grubun saldırısı olmasaydı, ben bu yazıyı yazmayacaktım. İstanbul’da Maltepe’de meydanlara dolan binlerce insanı kışkırtıcı ve ülkeyi birbirine düşürmeyi amaçlayan Ankara’daki saldırı olmasaydı; Silkele İmamoğlu “Antrikot Belediyeciliği” duvara dayandı!” diye yazmaya ihtiyaç duymazdım. 25 yıl sonra seçimle gelen yeni başkan Ekrem İmamoğlu, ilk gün Saraçhane’deki İBB binasını ziyaret etti.
Çalışanlarla tanıştı.
Bu arada yemekhaneye de gitti, el sıkıştıktan sonra belli ki, laf olsun diye “bugün yemekte ne var?”diye sordu.
Çalışana musakka.
Başkana antrikot.

★★★

Belediye çalışanına musakka fakat başkana antrikot belediyecilik modeli” yaratıldığını ve 25 yıldır sürdüğünü bu sayede öğrendik.
Nurettin Sözen:
(1989- 1994)
5 yıl görev yaptı.
Tayyip Erdoğan:
(1994- 1998)
4 yıl görev yaptı.
Ali Müfit Gürtuna:
(1999-2004)
6 yıl görev yaptı.
Kadir Topbaş:
(2004-2017)
13 yıl görev yaptı.
Mevlut Uysal:
(2017-2019)
2 yıl görev yaptı.
Acaba CHP’li Nurettin Sözen, görevi Refah Partili Tayyip Erdoğan’a verirken bu “çalışana musakka- başkana antrikot belediyeciliği” var mıydı? Sonradan geldiyse hangi başkan döneminde geldi?

★★★

İstanbul halkı bilmeli.
25 yılda belediye başkanları toplam kaç ton antrikot yediler?
İthalse kaç bin Dolar?
Yerliyse kaç bin TL?
Diyeceksiniz ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, şirketleriyle beraber 2018 konsolide bütçesi 42.6 milyar TL. 18 bakanlığın bütçesinden daha fazla olan dev harcamanın içinde antrikot parasının ne önemi olur?
Evet, önemi olmaz.
Ama gösterge olur.
Raylı sistem ihalelerinde, metro hattı ihalelerinde, kavşak, tünel, karayolu, kaldırım, meydan düzenlemesi, park, bahçe yapımı, atık su tesisi, biyolojik arıtma, kentsel dönüşüm, hastane, sosyal hizmet, spor, kültür, sanat harcaması yaparken, yandaş medyayı beslerken, iktidar büyüğü yakınlarının vakıflarına belediye mülklerinden arsa-bina bağışlarken “musakkaya kim razı oldu- antrikotu kimler yedi bu önemli.
Bunu bilelim.

★★★

Öğrenmek haktır.
Bilgi güçtür.
Bilgi, kışkırtmanın, iç savaş çıkarma kirli niyetlerinin kovucusudur. Silkele İmamoğlu! Antrikot belediyeciliği duvara dayandı.

KALEMİN GÖR DEDİĞİ

Farkı fark edelim!


Maltepe’de dün binlerce insan toplandı. Sayı önemli değil. Bir kişi de gelseydi, diyeceğim değişmeyecekti: Farkı fark edelim. Fark, yeni başkan Ekrem İmamoğlu’nun mitinge gelecek olanlara “belediye otobüslerini, metrobüslerini, metroları bedava yapmayacağını” söylemesiydi. Herkes kendi imkanlarıyla geldi. Bu tavrıyla Ekrem İmamoğlu ilan etmiş oldu ki: Belediye parası üzerinden avanta elde edenlerden, şehir rantı yiyenlerden, imara aykırı bina dikenlerden ve sonra imar affı bekleyenlerden, belediye ihalelerinden şeffaf olmayan yollarla büyük paylar kapmak için partiye, başkana sırnaşanlardan, trafik kurallarını bozarak başkalarının zamanını çalanlardan, şehri kirleterek gelecek kuşakların hakkını gasp edenlerden, vergi kaçıranlardan, kentli ve kentliliği bencilce istismar edenlerden, ettirenlerden destek istemiyorum.
Onlar bizden değildir. İmamoğlu sözünde durursa; “ben sana avanta vereyim, usulsüzlüğünü görmeyeyim, sen bana oy ver siyaseti” bitti. Yeni nesil siyaset, yeni nesil belediyecilik diyor. Farkı fark edelim.