XVI. Carl Gustaf, corona virüsü nedeniyle bulunduğu başkent Stockholm dışındaki Flen şehrindeki sarayından Covid-19 salgınına yönelik ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi. İsveç Kralı Gustaf yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

* Sivil seferberlik başladı. Ben esas olarak halkımın sağlığını düşünüyorum. Hastanelerde çalışan sağlık personeli ve gönüllüler mümkün oldukça hayat kurtarmak için inanılmaz bir mesai vererek hayat kurtarmak için birlikte çalışıyorlar.

* Bu büyük bir görev, cesaret ister. Bu önemli çalışmaya katılan herkese derinden teşekkür etmek istiyorum.

[old_news_related_template title="İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth corona gündemiyle ulusa seslendi" desc="Ülkede artan corona virüs vakalarının ardından ulusa sesleniş konuşması gerçekleştiren İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, 'Daha önce zorluklarla karşılaşmış olsak da bu farklı. Bu kez bilimin büyük gelişmelerini ve iyileşme içgüdüsel şefkatimizi kullanarak dünyadaki bu ulusal çabaya katılıyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/05/iecrop/kralice-iha_16_9_1586116427.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ingiltere-kralicesi-ii-elizabeth-corona-gundemiyle-ulusa-seslendi-5727365/"]


PASKALYA TATİLİ VURGUSU

XVI. Carl Gustaf, "Önümüzde Paskalya tatili var. Uzun zamandır beklenen bu tatilde insanlar seyahat etmek ister, aileleriyle veya arkadaşlarıyla güzel zaman geçirmek isteyebilirler. Ama bu Paskalya tatilinde bu olmayacak. Corona virüsü salgınından dolayı evde kalmanız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Çoğunuza bu sıkıcı gelebilir" diyen İsveç Kralı Carl Gustaf, "En azından küçük bir fedakarlıktır. Ailenizi ve çocuklarınızı düşünmeniz lazım. 30 Nisan'da 74 yaşında oluyorum. Öğrendiğim bir şey var. Kriz ne kadar uzun olursa olsun, er ya da geç sona erecek" ifadelerini kullandı.

Öte yandan geçtiğimiz 25 Mart'ta 71 yaşındaki Kral Carl Gustaf ve 76 yaşındaki eşi Kraliçe Silvia, corona virüsüne yakalanma riskini en aza indirmek amacıyla Stockholm’den ayrılarak ülkenin Flen şehrinde bulunan bir saraya yerleşmişti.

Risk grubunda bulunan İsveç Kralı ve eşi, Kraliyet ailesiyle görüşmelerini telefon ve video aracılığı ile gerçekleştiriyor. (İHA)

[old_news_related_template title="Kraliyet ailesine ikinci corona virüsü şoku: Yoğun bakıma aldılar" desc="Corona virüsü İngiltere'de Kraliyet ailesini bir kez daha sarstı. Prenses Eugenie'nin eşinin babası virüs nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/04/iecrop/eugenie-buckhingham_16_9_1586001296.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/kraliyet-ailesine-ikinci-corona-virusu-soku-yogun-bakima-aldilar-5725254/"]

[old_news_related_template title="Kraliyet ailesi üyesi prenses coronadan öldü" desc="Corona virüsü (Covid-19) salgınının dünyada en fazla can aldığı ülkelerden İspanya'da kraliyet ailesinden de kötü haber geldi. Corona virüsü testi pozitif çıkan 86 yaşındaki Prenses Maria Teresa'nın hastalığa yenik düştüğü açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/28/iecrop/spain-royals-reuters_16_9_1585430294.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/kraliyet-ailesi-uyesi-prenses-coronadan-oldu-5710404/"]