1- TURİZM


Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Türkiye’nin Mart ayında rezervasyon kabulleriyle başlayan turizm sezonunun salgın nedeniyle Nisan ayı sonuna ertelendiğini açıkladı.

Turizm İstişare Kurulu, bakanlıktan eylem planı talebinde bulundu. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşen kurul, SGK, KDV, muhtasar gibi ödemelerin yıl sonuna kadar ertelenmesinin yanı sıra, Eximbank ve diğer bankalardan uygun koşullarda kredi sağlanması, var olan kredi taksitlerinin faizsiz olarak yıl sonuna kadar ertelenmesi gibi taleplerini iletti.

Vatandaşlar corona virüsünden korunmak için maskeyle dışarıya çıkıyor. / Fotoğraf: DHA

2- BORSA İSTANBUL'DAN DEVRE KESİCİ KARARI


13 Mart'tan itibaren aşağı ve yukarı yönlü yüzde 5 olarak uygulanmakta olan devre kesici tetikleme oranı ikinci bir duyuruya kadar yukarı yönlü olarak kaldırıldı. İlgili sıralarda yüzde 5 devre kesici tetikleme oranı aşağı yönlü olarak uygulanmaya devam edecek.

Devre Kesici Uygulaması (Otomatik Seans Durdurma Sistemi) kısaca; Sürekli İşlem Bölümü'nde fiyat değişiminin eşik değeri aşması durumunda işlemlerin geçici süre durdurulması ile emir toplama aşamasına alınması durumuna denir.