ABD'de Donald Trump yönetimi, resesyona giren ekonomiyi canlandırmak için 1 trilyon dolarlık altyapı yatırımı harcaması yapmayı değerlendiriyor.

Bloomberg'ün konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, ABD Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan planın temelini köprüler ve otoyollar gibi geleneksel altyapı projeleri oluşturacak. Parasal kaynağın büyük bölümü de bu projelerde kullanılacak.

Öte yandan, 5G kablosuz internet ve kırsal alanda geniş bant altyapısı için de kaynak ayrılacak. Başkan Donald Trump, Perşembe günü Beyaz Saray'da kırsal kesim geniş bant girişinin görüşüleceği bir etkinlik düzenleyecek.

San Fransisco'da inşa edilen Golden Gate Köprüsü de Büyük Buhran yıllarında ekonomiyi canlandırma planlarından biriydi. Fotoğraf: Shutterstock

DEMOKRATLARDAN DA TEKLİF


ABD'de mevcut altyapı fonlama kanunu 30 Eylül'e kadar yenilenecek ve kaynaklar, yönetimin bunu daha geniş bir paketi hazırlamak için olası bir araç olarak gördüğünü belirtiyor.

Temsilciler Meclisi'nde Demokratlar, önümüzdeki beş yılda altyapı yatırımları için 500 milyar dolarlık harcama yapılmasını öngören bir teklif sunmuşlardı. Trump yönetiminin hazırladığı planda, 1 trilyonluk harcamanın ne kadar sürede yapılmasının öngörüldüğü bilinmiyor.