Antalya'nın Kaş ilçesinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesi Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'i anma törenine katıldı. Akar Atina yönetimi ile gerilen ilişkiler ilgili ise "Biz barıştan yanayız. İsteklerimiz ve taleplerimiz karşılandığı takdirde diyalogdan yanayız" dedi.

Akar'ın mesajları şöyle:

* Türk milletinin en önemli özelliği misafirperverliğidir. Dolayısıyla misafir olarak gelen herkese hoş geldiniz diyoruz. Dolayısıyla buradaki faaliyetlerimizi normal şartlarda yürütüyoruz. Burada her şeyin barış içerisinde, istikrar içerisinde, iyi komşuluk ilişkileri içerisinde gelişmesinden yanayız.

(FOTO: DHA)


BARIŞTAN YANAYIZ

* Amacımız, gayretimiz bundan ibarettir. Cumhurbaşkanımızın tekrar tekrar ifade ettiği gibi biz, her zaman diyalogdan ve siyasi çözümlerden yanayız. İyi komşuluk ilişkilerinin gereği neyse yaptık, yapmaya devam ediyoruz.

* Karşı taraftan da aynı şeyi bekliyoruz. Dolayısıyla bu konudaki taleplerimize karşılık verildiği takdirde, bu isteklere karşılık verildiği takdirde barıştan yanayız. Bir an önce bölgenin barış, huzur ve istikrar bölgesi olmasını hep birlikte sağlarız. Bundan da memnuniyet duyarız.



MEİS PROVOKASYONU

Kaş'a 2 kilometre uzaklıktaki Meis'i de 2. Dünya Savaşı sırasında İtalyanların adadan ayrılmasının 77. yıldönümü nedeniyle Yunan Cumhurbaşkanı Sakellaropulu bugün ziyaret edeceği açıklanmıştı.

FRANSA İLE GERİLİM

Doğu Akdeniz'de Oruç Reis'in sismik araştırma çalışmaları ile başlayan gerilime Fransa da dahil olarak Akdeniz'e uçak gemisi göndermişti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Benim Türk halkıyla değil, Erdoğan’la sorunum var" diyen Macron’un sözlerine cevaben, "Sayın Macron, senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak" ifadelerini kullanmıştı.