Dünya genelinde milyonlarca Müslümanının kılacağı bayram namazı bu sabah eda edilecek. Camilere giderek Kurban Bayramı namazı kılacak olan Müslümanlar ardından kurban keserek ibadetlerini sürdürecek. Peki bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekattır?

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

İLK REKAT

-Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

-Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce “Sübhaneke duası”nı okur, sonra fasılalar halinde;

-Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

-Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

-Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

-İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim” okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

-Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

İKİNCİ REKAT

-İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim” okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

-Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

-Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

-Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

-Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

-Rüku ve secdenin ardından oturulur, “Tahiyyat, Salli-Barik duaları” okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

-Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

BAYRAM NAMAZI CEMAATLE KILINABİLECEK Mİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bayram namazı ve cuma namazı cemaatle kılınacak. Şu tedbirlere dikkat etmeliyiz. Abdesti namazdan hemen önceye bırakılmamalı, abdest evde alınmalıdır. Sosyal mesafe ve maske kuralına uymak imkansız hale gelebilir.

[old_news_related_template title="31 Temmuz Kurban Bayramı namazı bugün saat kaçta kılınacak? (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana) il il bayram namazı vakitleri..." desc="Bugün Kurban Bayramı'nın ilk günü ve tüm İslam coğrafyasında heyecanla kutlanıyor. Kurban Bayramı her sene olduğu gibi bayram namazı kılınarak karşılanacak. Bu sene corona pandemisi nedeniyle sosyal mesafe ve maske kuralına uygun olarak camilerde kılınacak Kurban Bayramı namazı saatleri de belli oldu. Peki İstanbul'da bayram namazı saat kaçta? Ankara'da bayram namazı kaçta kılınacak? Diyanet'in yayınladığı 31 Temmuz 2020 il il bayram namazı saatleri ve bayram namazına dair merak edilen tüm detaylar haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/30/iecrop/kurban-bayram-namazi-saatleri__16_9_1596143599.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/31-temmuz-kurban-bayrami-namazi-bugun-saat-kacta-kilinacak-iste-tum-illerin-bayram-namazi-vakitleri-5962348/"]