Niğde'nin Ulukışla ilçesinde belediye, corona virüsüne karşı yöresel önlem aldı. Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu ve belediye çalışanları, belediye binasının önünde Niğde yöresine özgü ‘üzerlik’ adı verilen tütsüyü yakarak, halkı da tütsü yakmaya davet etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Türk örf ve adetlerinde yer alan tütsü, halk arasında üzerlik diye bilinen tütsümüzü ülkemizin üzerine çöken bu corona virüsünden kurtulmak için tüttük. Allah’tan tek dileğimiz bu illetin bir an önce yeryüzünü terk etmesidir” denildi.

[caption id="attachment_5725914" align="alignnone" width="660"] Sözcü[/caption]

“CORONA VİRÜSÜ DEF EDECEĞİNE İNANIYORUZ”

Belediye binası önünde açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Uğurlu, “Herkesin evinde tüttürmesini istiyoruz. Kendi yöresel inançlarımıza göre, corona virüsünü def edeceğine inanıyoruz. Herkesi üzerliği tütmeye davet ediyoruz” dedi.

İLÇEDE GEZDİRİLDİ

Yakılan tütsü, belediyeye ait bir kamyonete yerleştirilerek, ilçede gezdirildi.

[caption id="attachment_5725920" align="alignnone" width="660"] Sözcü[/caption]

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye'de corona virüsünden ölenlerin sayısı yükseldi" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü nedeniyle bugün 76 kişinin daha öldüğünü duyurdu. Toplam ölü sayısı 501'e yükseldi. Bakan Koca bugün iyileşen hasta sayısının ise 302 olduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/04/iecrop/saglik-bakani-dha_16_9_1586021160.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-saglik-bakani-koca-acikladi-turkiyede-corona-virusunden-olenlerin-sayisi-yukseldi-5725631/"]