Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz ilçesinde temaslarda bulunarak Belediye Başkanı Murat Gerenli ile birlikte bir metruk binanın yıkılmasına katıldı. Bilgin, gazetecilere yaptığı açıklamada ildeki corona virüsü tedbirlerini anlattı.

İldeki vaka sayısının en kötü dönem olan nisan ayından 3 kat daha fazla olduğunu söyleyen Bilgin, artık 24 saat alanda olacaklarını belirterek, "Bundan sonra sokak, cadde, ev, köy ve mahalle karantinaları yapacağız. Bugün itibariyle polis ve jandarmamızın da çalışma düzenini değiştiriyoruz. Gerekirse çalışma saatlerini de değiştireceğiz. Tüm kurumları, tüm vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum" dedi.

'İŞLETMEDE 30 VAKA TESPİT ETTİK'

Bilgin, maske, mesafe, temizlik ile soruna bakılmayacağını ifade ederek, "Ayrıca pozitif vakalar ve bu vakaların temaslılarının hassasiyet göstermesi gerekiyor. Mücadeleye en yüksek katkıyı vermelerini bekliyoruz. Lütfen hastalarımız temaslılarını gizlemesinler.  Bunlar bizim için çok ciddi sıkıntı. İlimizde bir işletmede, vaka gizlenmesinden kaynaklı 30 yeni vaka tespit ettik. Cenazeye katılan bir kişi de 30 kişiye bulaştırmış. En kötü ay olan nisan ayından 3 kat daha fazla vaka oluştu ilimizde. Bundan sonra en ufak bir müsamaha göstermeyeceğiz. Bütün kurum müdürlerimiz artık teyakkuza geçecek. Bazı ilçelerde karantina süreci başlayabilir. Kofçaz'da sokağa çıkma kısıtlaması getirdik. Lüleburgaz'da da bir mahalleyi karantinaya alabiliriz. Diğer ilçelerimizde de aynı durum var. Oralarda da mahalle karantinaları başlayabilir, önüme gelecek raporlara bağlı" diye konuştu.

Vali Bilgin, metruk yapıların bütün kötü işlerin merkezi haline geldiğini belirterek, "Bu metruk yapılarda en önemli sorun, çevre kirliliğinden başlamak üzere maalesef toplumu bozmak isteyen, uyuşturmak isteyen, farklı alanlara çekmek isteyen, çocukların cinsel istismarından tutun uyuşturucu kullanımına kadar her alanda her türlü kötü işin yapıldığı noktalar haline geliyor. O nedenle tüm vatandaşlarımızın, tüm kamu görevlilerinin bu konuda en üst düzey duyarlılık göstererek bize bunları bildirmesi gerekiyor. Bizler de hep birlikte süresini uzatmadan bunların tespitini yapıp, metruk binaları sonlandıracağız. Bu tarz binaları tespit edelim ve yıkalım" dedi. (DHA)



[old_news_related_template title="Karantinada olması gerekirken iki kez iş yerinde yakalandı" desc="Mersin’de kızının Covid-19 testinin pozitif çıkmasıyla temaslı olduğu için evinde karantinaya alınan 70 yaşındaki Mehmet İlhan, 9. günde filyasyon kurallarına uymayarak iş yerine gitti. Polis tarafından yakalanan İlhan, tutanak tutularak evinde gönderildi. Tutanağa rağmen bir gün sonra yeniden atölyesine gidip kapıyı içeriden kilitleyerek çalışan İlhan polis tarafından bir kez daha yakalandı. Polisleri görünce iş yerine saklanan İlhan, zorla dışarı çıkarıldı. BAĞ-KUR emeklisi olan 6 çocuk babası Mehmet İlhan, “Çalışmazsam çoluk çocuk aç kalırız” diyerek kendini savundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/19/iecrop/karantina-foto-sozcu_16_9_1600506868.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/karantinada-olmasi-gerekirken-iki-kez-is-yerinde-yakalandi-6045238/"]

[old_news_related_template title="Karantinada olması gerekirken valiliğe gitti" desc="Rize'de Covid-19 testi pozitif çıkan ve karantinada olması gereken bir kişi valilik binasına girerken yakalandı. Valilik binasına neden gittiği açıklanmayan şahıs hakkında karantina kurallarını ihlal ettiği için yasal işlem yapılarak Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/22/iecrop/valilik-rize-corona-foto-sozcu_16_9_1598072671.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yok-artik-dedirtecek-olay-karantinada-olmasi-gerekirken-valilige-gitti-6000987/"]