Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

* Ülke genelinde durum kontrol altında. İstanbul'da, Trakya'da ve Ege'de ciddi bir artış yok. Orta Anadolu'da ve Güney Anadolu'da ciddi bir artış var. Ankara, Mardin, Şanlıurfa ve Batman gibi illerimizde hızlı artışa bağlı hastane sıkıntısı yaşandı. Hızlı müdahale ile sıkıntılar aşıldı. Diyarbakır gibi illerde çalışmalar sürmektedir.

'ANKARA, İSTANBUL'U İKİ KAT ORANINDA GEÇTİ'

* Şu an Türkiye'de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara. İstanbul'u iki kat oranında geçmiş durumda. Dolayısıyla bu anlamdaki tedbirleri Ankara'da daha yoğunlaştıran yaklaşım ve çaba içindeyiz. Bu anlamda birtakım tedbirler alınmaya başlandı.

* Özellikle mesai kavramı, bununla ilgili gerektiğinde kuruma gelmeden dönüşümlü olarak belli bir yaş üzerinde, 60 yaz üzeri kişilerin kuruma gelmelerini önlemek gibi Ankara özelinde daha yoğun şekilde gündeme alındı.

* Şu an sokağa çıkma ve benzeri durum gündemimizde yok. Önemli olan tedbirlere uyum noktasında herkesin gayret ve çaba içerisinde olmasını sağlamak.

"SALGININ KONTROLDEN ÇIKTIĞINI SÖYLEYEMEYİZ"

* Bilim Kurulu'muz bu dönemde bir tavsiye kurulu. Bugüne kadar Bilim Kurulu'muzun almış olduğu tavsiyeleri uygulama noktasında gayret içinde olduk.

* Bilim Kurulu'nun karar verici olmadığı bu anlamda söylenmiş bir cümle. Salgının kontrolden çıktığını asla söyleyemeyiz. Ama tedbirlere uyum noktasında hassasiyet göstermezsek sonucu farklı olabilir.

* Bazı illerimizde bu durumun daha belirgin olduğunu görüyoruz. Bu Ankara için özellikle söyleyenebilecek durum. Kayseri, Konya gibi illerimizde artış olduğunu, Konya'nın biraz daha stabil hale geldiğini söyleyebiliriz.

* Ankara'da bunun daha belirgin olduğunu görüyoruz. Kontrol dışına çıktığını asla söyleyemeyiz. Arkadaşlarımız yoğun bir gayretle çaba sarfediyorlar.

[old_news_related_template title="Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca'dan flaş açıklamalar" desc="Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Vakalarda ve can kayıplarında yaşanan artışın görüşüldüğü toplantının ardından Bakan Koca corona virüsü salgınındaki son durumla ilgili açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Koca, 2 Eylül Çarşamba günü corona virüsü tablosunu paylaşarak 45 vatandaşımızın vefat ettiğini ve bin 596 yeni vakanın tespit edildiğini açıkladı. Koca, 'İstanbul, Trakya ve Ege Bölgesi'nde ciddi bir artış yok. Son dönemde en fazla artış Ankara'da' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bilim-kurulu-toplantisi-sonrasi-bakan-kocadan-flas-aciklamalar-2-6019704/"]

[old_news_related_template title="Prof. Dr. Ahmet Akgül: Corona damarları da hedef alıyor" desc="Prof. Dr. Ahmet Akgül, dünyada şimdiye kadar yayımlanmış 3 ameliyattan birine imza attı. Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Akgül, bir COVID-19 hastasına aort yırtılması ameliyatı yaparak bir kez daha ilklerle literatüre geçti. Prof. Dr. Akgül'ün ameliyatı, Annals of Thoracic Surgery dergisinde yer aldı. Prof. Dr. Akgül, corona virüsünün asıl hedefinin sanıldığı gibi yalnızca akciğer değil damarlar olduğunu vurguladı ve tedavide kan sulandırıcıların önemini anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/01/iecrop/corona-damar-ameliyat_16_9_1598962204.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/prof-dr-ahmet-akgul-corona-damarlari-da-hedef-aliyor-6017447/"]

[old_news_related_template title="Corona sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısı artıyor!" desc="Sağlıkçılar tükeniyor, Türk Tabipleri Birliği (TTB) her bir haberi #ölüyoruz etiketi ile duyuruyor, sağlık çalışanları vatandaşların önlem almaları için adeta yalvarıyorlar. Bütün bunların yanında corona sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısı artmaya başladı. TTB, sadece dün 5 sağlık çalışanının corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Bugün ise iki acı haber daha geldi. Dr. Mehmet Hozikligil ve Dr. Mehdi Tasouji COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Son iki haftada hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısı ise 12 oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/01/iecrop/corona-saglik-calisani-shutet_16_9_1598955990.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/corona-sebebiyle-hayatini-kaybeden-saglik-calisani-sayisi-artiyor-6017224/"]