Samatya'daki İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi bölümünde yangın çıktı. Yangın nedeniyle dumanlar binayı kapladı.

Hastane çalışanları ve hasta yakınları bir yandan itfaiye ekiplerine haber verirken bir yandan hastaları tahliye etti. Acil durumdaki hastalar ambulanslarla başka hastanelere nakledildi.

Tahliye sırasında hareketli anlar yaşanırken olay yerine Beyoğlu, Şişli, Fatih ve Bakırköy'den çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu. Ekiplerin camları kırarak duman tahliyesinde bulundu.

Yapılan müdahalenin ardından yangın söndürüldü. Ekiplerin hastanedeki çalışmaları sürüyor.

[caption id="attachment_5889191" align="alignnone" width="880"] FOTO: DHA[/caption]

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, yangının teknik bir sebepten kaynaklanmadığının belirlendiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

* Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde saat 21:30’da meydana gelen yangın kısa sürede söndürülmüştür. Yangında can kaybı veya yaralımız yoktur.

* Hastanenin ikinci katında nöroloji-nöroşirurji servisinde çıkan yangının teknik bir sebepten kaynaklanmadığı belirlenmiştir. Sebebiyle ilgili tahkikat devam etmektedir.

* Duman tahliyesinin tamamlanmasının ardından hastane normal hizmetine devam edecektir.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, yangında herhangi bir yaralı ve can kaybının olmadığını belirtti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Bölümünde bugün saat 21.30’da henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıkmıştır.

* Söz konusu yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınmış ve hastalar tahliye edilmiştir.

* Alınan ilk bilgilere göre çıkan yangında herhangi bir yaralı ve can kaybımız yoktur.

* Konuyla ilgili tahkikata başlanmıştır. DHA

[old_news_related_template title="Zeytinburnu'nda korkutan yangın" desc="İstanbul Zeytinburnu'nda üç katlı iş yerinin zemin katında bulunan sünger atölyesinde yangın çıktı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, itfaiye ekiplerinin yaklaşık iki saat çalışması sonucunda yangın kontrol altına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/19/iecrop/detay-kopya-2_16_9_1592550811.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-zeytinburnunda-yangin-cok-sayida-itfaiye-ekibi-mudahale-ediyor-5883317/"]