Kar yağışının özellikle Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında görülmesi beklendiği, yağışların şehir merkezinde karla karışık yağmur ve aralıklarla hafif kar, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos, Kurtköy gibi yüksek kesimlerde ise kar şeklinde yağacağı ifade edildi.

GİZLİ BUZLANMA UYARISI

İBB, yağışın ardından başta köprü ve viyadüklerde gizli buzlanma ve don olayları yaşanabileceği gerekçesiyle sürücülerin kar lastiği kullanmasını istedi. Ayrıca vatandaşların ev ve iş erlerinde soba ve baca gazı zehirlenmesine karşı dikkatli olması da istendi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği, İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerini paylaşarak, Marmara Bölgesi'nin Perşembe ve Cuma günleri Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Bölgenin Perşembe günü Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, Cuma günü ise Marmara’nın doğusunda görülecek yağışların kıyı kesimlerde yağmur, diğer kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Yağışlı sistemin Cuma günü sabah saatlerinden sonra bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor.

* Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte azalarak mevsim normalleri altına düşeceği ancak Cumartesi gününden itibaren tekrar artacağı tahmin ediliyor.

* Bazı illerimizde önümüzdeki hafta başına kadar beklenen hava durumları ise İstanbul’da yarın havanın çok bulutlu, Anadolu yakasının hafif yağmurlu, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

* Cuma günü ve hafta sonu ise İstanbul’da yağış beklenmiyor. (DHA-İHA)

[old_news_related_template title="İstanbul kar için tetikte! Hava durumu değişecek mi?" desc="Yurdun önemli bir kısmını etkisi altına alan soğuk hava dalgası kendini hissettirmeye devam ediyor. İstanbul'da beklenen kar henüz yağmasa da özellikle sabah saatlerinde yollarda buzlanmalar yaşanıyor. Bugün yurdun çoğunda parçalı bulutlu bir hava beklenirken yarın ve cuma günü birçok noktada kar görülecek. İşte hava durumuna dair son tahminler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/22/iecrop/shutterstock_563509192_16_9_1579667996.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-istanbul-kar-icin-tetikte-hava-durumu-degisecek-mi-5581047/"]