TTB’nin sosyal medya hesabı Twitter’den yapılan kısa açıklamada “TTB ve hekimler olarak #İşimizÇokDerdimizBüyük Ülkemizin gerçek gündemi dün açıklanan 62 ölüm 1771 yeni vaka ile Covid-19 pandemisidir. Hedef gösterme ve gündem değiştirme girişimlerine itibar edilmemesi tüm hekimler adına vatandaşlardan ve saygın medya kurumlarından ricamızdır” denildi.

"İHANET OLUŞUMU"

Türk Tabipleri Birliği, artan vaka sayılarına dikkat çekmek, hayatını kaybeden vatandaşlara ve sağlık çalışanlarının anısına saygı amacıyla, 14-18 Eylül 2020 haftasında tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacaklarını duyurmuştu.

Bu eyleme tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TTB yönelik tartışma yaratan bir çağrı yaptı. Türkiye'deki hekimlerin yaklaşık yüzde 90'ının üye olduğu TTB'yi 'ihanet oluşumu' olarak nitelendiren Bahçeli birliğin kapatılmasını istedi.

TTB KAPATILSIN ÇAĞRISI

Bahçeli, tepki çeken açıklamasında şunları dile getirmişti:
* Türk Tabipler Birliği isimli ihanet oluşumu sözde artan vakalara, hayatını kaybeden insanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza dikkat çekmek maksadıyla tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacakmış. Bu teşebbüs zehirli ve zillet bir komplodur.

* Türk Tabipler Birliği korona kadar tehlikelidir, tehdit saçmaktadır. Üstelik, hükümete yönelik 'Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz' eylemi haince bir tertiptir.

* Çağrım şudur: Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır.

[old_news_related_template title="MHP lideri Bahçeli: Türk Tabipleri Birliği corona kadar tehlikelidir" desc="Türk Tabipleri Birliği ile ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle birçok kesimden tepki gören MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den yeni bir açıklama geldi. Bahçeli, '16 Eylül’de Twitter’dan yaptığım açıklamanın sonuna kadar arkasındayım. Türk Tabipleri Birliği derhal kapatılmalıdır. Aynı zamanda dediğim şudur: Bu birliğin yöneticilerinden hesap sorulmalıdır. Diyeceğim odur ki, Türk Tabipleri Birliği corona virüsü kadar tehlikelidir. Ve gereği acilen yapılmalıdır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/18/iecrop/bahceli-iha_16_9_1600439779.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/mhp-lideri-bahceli-turk-tabipleri-birligi-corona-kadar-tehlikelidir-6044309/"]

[old_news_related_template title="Bahçeli'nin 'kapatılsın' dediği TTB'ye Türkiye'deki hekimlerin yüzde 88'i üye!" desc="MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, corona virüsü ile mücadelede yetersiz kalınmasına dikkat çekmek için siyah kurdele eylemi düzenleyen Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) kapatılması çağrısı büyük tepki çekti. Bu yıl 91 yaşını kutlayan TTB'ye Türkiye'deki hekimlerin yüzde 88'i üye. Peki, TTB’nin demokratik yapısı nasıl, kaç üyeden oluşuyor, seçim sistemleri nasıl işliyor? Sizler için araştırdık…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/17/iecrop/doktoracilservisdepophotos-1_16_9_1600349477.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bahcelinin-kapatilsin-dedigi-ttbye-turkiyedeki-hekimlerin-yuzde-88i-uye-6042633/"]

[old_news_related_template title="Sağlık çalışanları saygı duruşunda" desc="Türk Tabipleri Birliği, artan vaka sayılarına dikkat çekmek, hayatını kaybeden vatandaşlara ve sağlık çalışanlarının anısına saygı amacıyla, 14-18 Eylül 2020 haftasında tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacaklarını duyurmuştu. Türkiye'nin çeşitli illerinden siyah kurdele takarak saygı duruşunda bulunan sağlık çalışanlarının görüntüleri geliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/17/iecrop/ttb-kapak_16_9_1600335494.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/saglik-calisanlari-saygi-durusunda-6042074/"]