Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Covid-19 testi pozitif olan, karantinası devam eden kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kesinlikle dışarıya çıkmamaları gerektiği konusunda uyardı.

Prof. Dr. İlhan konu ile ilgili şunları söyledi:

"Vefa Destek timleri yaşı ne olursa olsun vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor. Evde izolasyondaysa, karantinadaysa zaten dışarıya çıkma şansı yok. Ama karantinasını tamamladı ve doktorundan da 'dışarıya çıkabilirsin' yaklaşımı söz konusu olduysa her ihtimale karşı kendi önlemini alarak dışarıya çıkması gerekiyor."

"ÇİFT MASKE TAKMAK DAHA KORUYUCU OLABİLİR"

Prof. Dr. İlhan, çift maske kullanımı ile ilgili ise şöyle konuştu:

"Normal şartlar altında toplumda da önerdiğimiz cerrahi maske corona virüsünden korunmak için yeterli. Ama kişinin çift maske takması elbette daha koruyucu olacaktır. Siperliğin o kadar da etkisi yok açıkçası. Ama gözlük takanlarda corona virüsü hastalığının daha az görüldüğü ile ilgili bir yaklaşım söz konusu. Gözlük kullanınca maskenin üst kısmına gözlüğümüz baskı yaptığı için üsten maskenin içine partikül girmesi engelleniyor. Bu şekilde riskin daha az olduğu konusunda yapılan çalışmalar var." (DHA)

[old_news_related_template title="Kapaklı maskelerin virüsü filtrelemediği ortaya çıktı" desc="ABD'de gerçekleştirilen bir araştırmada, kapaklı maskelerin virüsü filtrelemediği yüksek teknoloji ile görüntülendi. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri, insanları valfli maskeleri kullanmamaya çağırdı. Bazı ABD şehirleri tamamen yasakladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/11/iecrop/maske-depo_16_9_1584635586-880x495-1_16_9_1605077146.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/teknoloji/kapakli-maskelerin-virusu-filtrelemedigi-ortaya-cikti-6120407/"]

[old_news_related_template title="Bilim Kurulu Üyesi'nden çift maske uyarısı" desc="Prof. Dr. Alpay Azap, gözlük ve maske kullanarak aylardır corona virüsü hastalarına baktığını ve hastalanmadığını söyledi. Çift maske takılmasını ise önermeyen Azap, 'Bu aslında biz kurallara dikkat edersek çok da kolay bulaşan bir virüs değil' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/30/iecrop/detay-kopya-6_16_9_1604050135.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/bilim-kurulu-uyesinden-cift-maske-aciklamasi-6104450/"]