Sözcü Plus Giriş

Ada çaylı tavuk but tarifi için: Malzemeler

  • 1 kg tavuk but
  • Yarım su bardağı kuru adaçayı
  • Kırmızı tatlı toz biber
  • Taneli hardal
  • Değirmen karabiber
  • Kaya tuzu

Özel notlar

Et marinasyonu ile eti buzdolabı poşetlerine koyup bu tarif için bekletebilirsiniz.

Ada çaylı tavuk but tarifi için: Adımlar

Adım 1:
Adaçayını sıcak suda bekletelim soğuduktan sonra göz kararı hardal, kırmızı toz biber ekleyip çamur kıvamında bir karışım elde edelim. Bu karışımı iyice tüm butlara yedirip fırın torbası ile 180 derece fırına sürelim. Yarım saat kafi geliyor.

Sonrasında hepinize, ev gurmesinden afiyet olsun…

Paylaş Tweet social-whatsapp Whatsapp Paylaş more