Fahrettin Öztürk

Boğaziçi Üniversitesi’nde Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasının ardından önceki gün Boğaziçi Üniversitesi’nde 159 kişi ve dün Kadıköy’de 104 kişi gözaltına alınmıştı. Önceki gün gözaltına alınan 159 kişiden 10’u hakkında ev hapsi verilmiş, 98 kişi ise serbest bırakılmıştı. Emniyette işlemleri tamamlanan 51 kişi ise bugün adliyeye gönderildi.

Kadıköy’de dün akşam düzenlenen eylemle ilgili olarak ise 105 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 85’i serbest kalırken, 23 kişinin Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde işlemleri devam ediyor. İki günde gözaltına alınan 263 kişiden 10’u hakkında ev hapsi verilirken, 179 kişi serbest kaldı. 51 kişi ise Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine gönderildi.



BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Arkadaşlarına destek olmak isteyen Boğaziçililer de adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasından sonra Bozaziçililer adliye önünde beklemeye devam etti.

Adliye önünde yapılan basın açıklamasına Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de katıldı.



“SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ...”

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Öğrencisi Esra Akdere'nin okuduğu açıklamanın bir bölümü şu şekilde:

*1 Şubat Pazartesi günü 51 öğrenci okulumuz içinden gözaltına alındı. İki gün içinde bu sayı yaklaşık 350'ye ulaştı. Bugün, gözaltına alınan arkadaşlarımız için Çağlayan Adliyesi'nin önündeyiz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, vazgeçmiyoruz!

*Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum olarak atanması, yıllardır yaşadığımız olağanüstü hal uygulamalarının bir başka örneği olarak karşımıza çıktı.

*Üniversitemize atanan kayyum tarafından açık cezaevine dönüştürülen okuldan dışarı çıkmamıza polis tarafından izin verilmedi, okulun içine kapatıldık.

*Güney Meydan'da herhangi bir şiddet söz konusu olmadan, demokratik şekilde devam ettirdiğimiz eylemimize kayyumun okula soktuğu yüzlerce polis tarafından müdahale edildi, 51 arkadaşımız mukavemet göstermemelerine rağmen şiddete maruz bırakılarak gözaltına alındı.

*Öte yandan dün Kadıköy’de yapılması planlanan dayanışma eylemimize okuldan ulaşımımız engellendi, arkadaşlarımız otobüsten zorla indirilerek gözaltına alındı. Kadıköy’de ise yüzlerce kişi orantısız polis şiddetine maruz kaldı.