Marmara Denizi’ndeki müsilajı temizlemek için çalışma başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yürütülen eylem planı çerçevesinde bir genelge hazırladı. Genelgede alınacak önlemler sıralanırken birbiriyle çelişen maddelere yer verildi. Çevre Bakanı Murat Kurum imzalı genelgede, arıtma tesislerinin uyumlu hale gelmesi için 6 ay süre verildiği belirtilerek, “6 ay içerisinde proje onay işlemlerinin tamamlanması, 1 yıl içerisinde inşaat ihalesi işlemlerinin sonuçlandırılması, 3 yıl içerisinde tesislerin inşaatlarının tamamlanarak işletmeye alınması gerekmektedir” uyarısı yapıldı.

[caption id="attachment_6521855" align="alignnone" width="1200"] Çevre Bakanı Murat Kurum[/caption]

Aynı genelgede, bir form doldurularak il müdürlüğüne dilekçe verilmesi halinde proje onay genelgesinden muaf kalacakları da belirtildi. İki maddenin birbiriyle çelişmesi tartışmalara yol açtı.

‘3 YILIN ÖZETİ BUDUR’

CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, genelgeyi ‘yeni Hükümet sistemine’ benzetti. Öztunç tepkisini şöyle dile getirdi: “Son 3 yıldır yaşadığımız her şeyi özetliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildikten sonra aynı hatalar yapılıyor. Bir KHK çıkıyor yeni bir düzenleme geliyor, daha sonra ardından başka bir KHK ile de onu düzeltiyorlardı. Burada bir level atlamışlar, aynı genelge ile hem süre verilmiş hem muafiyet. Bürokraside liyakati bitirirseniz böyle genelgeler yazılır. Atanmış bakanlar da sadece imza atarlar.”

[old_news_related_template title="TTB: Başasistanlık sözlü sınavında bilgi ve liyakat gözardı edildi" desc=" Türk Tabipleri Birliği (TTB) 14 Nisan 2021 tarihinde yapılan Başasistanlık Sözlü Bilim Sınavı’nda bilgiyi ve liyakati esas alan yaklaşımın gözardı edildiğini tespit ettiklerini açıkladı. TTB, “Sınavın düzenlenmesinden uygulanmasına kadar her adımda şeffaflıktan uzak, tarafsızlık ve adaleti sarsıcı sorunları barındırdığı görülmektedir” ifadelerini kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/26/iecrop/ttb-sozcu11_16_9_1622042276.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/ttb-basasistanlik-sozlu-sinavinda-bilgi-ve-liyakat-gozardi-edildi-6452274/"]

[old_news_related_template title="Liyakat dedik, önemi anlaşılmadı belki yeterlilik deyince anlaşılır" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/12/iecrop/mesut-parlak_16_9_1610474949.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/mesut-parlak/liyakat-dedik-onemi-anlasilmadi-belki-yeterlilik-deyince-anlasilir-6208603/"]