İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) dalgıçları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Kadıköy’de dalış gerçekleştirdi, denizdeki atıkları topladı. İBB, o anların görüntülerini sosyal medyadan paylaştı.

ÇIKARILAN ATIKLAR SERGİLENDİ

Dalgıçların denizden; matkap, motosiklet, elektrikli testere, bisiklet, laptop, cep telefonu, küllük, tıraş takımı, direksiyon gibi birçok atık çıkardığı görüldü. Çıkarılan atıklar Kadıköy İskelesi’nde sergilendi. Çevredeki vatandaşlar ise gördükleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

“NE OLUR ARTIK DUR DİYELİM BUNA”

Paylaşılan videoda açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Ayşen Erdinçler, “Yediğimiz tuzdan, yediğimiz balıktan, deniz ürünü her şeyden bunları alabiliyoruz. Ne olur artık dur diyelim bunlara. Bunun için de bu farkındalığı artırmak için bugünkü etkinliğimizi hazırladık” ifadelerini kullandı.

“BU DENİZ HEPİMİZİN”

İSTAÇ Genel Müdürü Aslan Değirmenci ise “Bu deniz hepimizin, bütün İstanbul’un. Ne kadar koruyabilirsek o kadar faydamıza; çocuklarımız için, torunlarımız için” dedi.

[old_news_related_template title="AKP'li Büyükakın'dan deniz salyası itirafı: Marmara'yı fosseptik gibi kullanmışız" desc="AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Marmara Denizi'ni etkisi altına alan deniz salyası (müsilaj) ile ilgili, “Samimi bir itirafta bulunmak gerekirse biz adeta Marmara’yı fosseptik gibi kullanmışız. Yani sadece ön arıtmadan geçen atık suyu açık denize derin deşarjlarla boşaltmışız” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/05/iecrop/salya_16_9_1622911581.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-buyukakindan-deniz-salyasi-itirafi-marmarayi-fosseptik-gibi-kullanmisiz-6470766/"]