CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, bir dizi ziyaret için gittiği Burdur'da CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve partililer tarafından karşılandı.

"GELİN BURDUR’UN MALI BURDURLULARDA KALSIN"

CHP İl Binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, AKP’nin özelleştirmek istediği Burdur Şeker Fabrikası ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

*Burdur Şeker fabrikası polarizasyonu en yüksek, en kaliteli şekeri üretiyor. Burdur şeker fabrikası son derece karlı bir fabrika. Özelleştirme söylentileri başladığından itibaren üretimi düşüşe geçiyor. Normalde yılda 600 bin ton şeker pancarı işlerken, o tartışmalar sırasında 400 bin tona düşüyor.

*Millet ürküyor. Devletin garantisi yok. Fabrika paramı ödeyemezse, dışarıdan şeker ithal ederse diye. Bilemezsiniz ki, nereden ucuz buldu oradan alır şekeri. Bir bakıyorsunuz Suriye’den zeytinyağı geliyor. İnsanlar korktular, devletin güvencesi kalktığı için o kaoslu günlerde 400 bin tona düştü tedirginlikle. Sonra satış iptal oluyor. Pancar üreticisi fabrikanın yönetiminin bu sene devlette olacağını görüyor.

*Bu sene 817 bin ton alım yapıldı. 705 bin ton işlenmiş, 92 bin ton şeker üretmiş, kendi tarihi rekorunu kırmış. Kimin elinde? Devletin elinde. Tedirginlik yok. Satılmayacağı anlaşılınca tıkır tıkır çalışıyor. Türkiye’nin en güzel şekerini rekor kırarak üretmişler. Şimdi bu vakitten sonra Burdur’daki bütün AK Partililere sorayım. Aynı hatayı bir daha tekrarlamaya gerek var mı? Yeniden özelleştirme söylentilerine gerek var mı? Gelin Burdur’un malı Burdurlularda kalsın. Doğru şekilde işletilmeye devam etsin.

"TÜRKİYE’Yİ HAPİSHANEYE DÖNDÜRDÜN"

Özel, Erdoğan'ın Üsküdar'daki Şehriban Hatun Camii açılışında  kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili söylediği "Eğer adımı atmazsa Üsküdar Belediyesi önüne gidin, oturma eylemi yapın, ben de sizin yanınızda yer alacağım" sözlerine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

*Sen kendi Belediye başkanına söz geçiremeyip sokağı işaret ediyorsun. Oturma eylemi. Cumartesi anneleri oturur coplarsın. İşçiler oturur coplarsın. Somalı maden işçileri yürümeye kalkar yürütmezsin. Jandarmayı, alay komutanını koyarsın önlerine. Madende hayatını kaybedenlerin analarına gaz sıktırırsın, yürüyüş yasak.

*Akhisar’da 200 metre yürüyüş yapacaklar,  adliyeye kadar önlerine çevik kuvvet dayarsın. Çiftçi sütünü dökecek çevik kuvvet. İsyan edecek çevik kuvvet, Grev kararı var milli güvenliğe aykırı diye grev yaptırmazsın. Üsküdar belediyesi sözünü tutmazsa, ‘Oturma eylemi yapın, yanınızda oturacağım’ diyor. Biz bunu not ederiz.

*Boğaziçi'ndeki öğrenciler, atadığın kayyum rektöre itiraz etmek için oturma eylemi yapacak, yasak. Üsküdar belediyesinin önü serbest. Boğaziçi üniversiteli öğrenciler de Üsküdar Belediyesi'nin önüne gelsin.

*Orası serbestse, cumartesi anneleri de gelsin. Türkiye’nin tek özgürlük alanı Üsküdar Belediyesi'nin önü mü? Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Somalı maden işçilerini gönderelim. Özgürlük meydanı orası ise, oraya gelsinler.

*Rize de memleketinde deresini koruyan teyzeleri yerlerde süründürüyorsun. Gelsinler Üsküdar Belediyesinin önüne. Sende orada olacaksan madem. Hepimiz gidelim oraya. Milyonlar gelir. Ama sen Türkiye’yi hapishaneye döndürdün. Kimseye izin vermiyorsun. Lafın gelişi bunu söylüyorsun.

[old_news_related_template title="Kemal Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin bir numaralı koltuğunda oturan kişi hiç sesini çıkarmazsa o da bu işe ortaktır demektir" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Eğer bugün 21. yüzyılın Türkiye'sinde bir İçişleri Bakanı kalkıp konuşma yapar, bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar para alıyor der ve bu ülkenin bir numaralı koltuğunda oturan kişi hiç sesini çıkarmazsa o da bu işe ortaktır demektir' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/12/iecrop/kemal-kilicdaroglu-depo-1_16_9_1623523273.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdardoglu-bu-ulkenin-bir-numarali-koltugunda-oturan-kisi-hic-sesini-cikarmazsa-o-da-bu-ise-ortaktir-demektir-6483554/"]

[old_news_related_template title="CHP'li Ağbaba: Cemil Çiçek keşke 'çantalar dolusu para alanları' Erdoğan'a, Soylu'ya veya Binali Yıldırım'a sorsa" desc="CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’in, SÖZCÜ yazarı Saygı Öztürk’e verdiği röportajda da dile getirdiği “Son günlerde konuşulan ‘araçlara çantalar dolusu para' konulduğu iddiasını görmezden gelebilir misiniz?” sorusuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Ağbaba, 'Cemil Çiçek keşke bu soruyu her hafta toplandığı Erdoğan’a sorsaydı ya da Süleyman Soylu’ya veya Binali Yıldırım’a sorsaydı' diye tepki gösterdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/12/iecrop/agbaba_16_9_1623523181.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/chpli-agbaba-cemil-cicek-keske-cantalar-dolusu-para-alanlari-erdogana-soyluya-veya-binali-yildirima-sorsa-6483552/"]