Türeci ve Şahin'in Almanya'da kurduğu ve Pfizer ile Covid-19 aşısı geliştirerek adını duyurduğu biyoteknoloji şirketi BioNTech yeni hedeflerini ve amaçlarını kamuoyuna duyurdu.

Yapılan açıklamada, BioNTech'in yeni hastalıklara karşı mRNA bazlı aşılar geliştirmek için kolları sıvadığı belirtildi.

Şirketin CEO'su Uğur Şahin, her yıl dünyada milyonlarca insanı etkileyen sıtmaya karşı bir aşı geliştirme hazırlığı içerisinde olduklarını duyurdu. Şahin, aşının denemelerinin 2022 yılının sonunda başlayacağını da belirtti.

Şahin, "Pandemiye verdiğimiz tepki bilim ve inovasyonun, birlikte ortak bir hedef doğrultusunda çalışınca insanların yaşamlarını nasıl dönüştürebildiğini gözler önüne serdi. İnovasyonumuzu, buna en çok ihtiyacı olanlara getirmek için çalışıyoruz" dedi.

BioNTech'in CEO'su, "Partnerlerimizle birlikte, mRNA bazlı güvenli ve etkili bir sıtma aşısı geliştirerek hastalığı engellemek ve ölüm oranını düşürmek istiyoruz. Amacımız Afrika kıtası ve bu hastalıktan etkilenen diğer bölgeler için kalıcı bir çözüm üretmek" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 2019 yılında en az 409.000 insanın ölümüne sebep olan ve 229 milyon kişiye bulaşan sıtma en çok Afrika kıtasını etkiliyor. Afrika'da 5 yaşın altındaki çocuklar en çok etkilenen grup olarak öne çıkıyor.
[old_news_related_template title="Uğur Şahin'den üçüncü doz aşı açıklaması: Aşının etkisi azalıyor ama..." desc="Corona virüsü salgınına karşı aşı geliştiren BioNTech'in kurucularından ve CEO'su olan Uğur Şahin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Delta varyantı ile ilgili konuşan Şahin, 'Antikor seviyeleri düşüyor' diyerek üçüncü doz ile ilgili planlarını aktardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/26/iecrop/ugursahin-depophotos_16_9_1627274818.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ugur-sahinden-ucuncu-doz-asi-aciklamasi-asinin-etkisi-azaliyor-ama-6557025/"]

[old_news_related_template title="Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den büyük adım: Tek işimiz Covid-19 değil dediler ve kolları sıvadılar" desc="Pfizer ile geliştirdikleri corona virüsü aşısı ile tüm dünyanın tanıdığı bir marka haline gelen BioNTech, dikkat çekici bir karar aldı. Şirketin kurucularından Uğur Şahin, 'Tek işimiz Covid-19 değil' diyerek harekete geçti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/25/iecrop/sahin-depophotos_16_9_1627193640.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ugur-sahin-ve-ozlem-tureciden-buyuk-adim-tek-isimiz-covid-19-degil-dediler-ve-kollari-sivadilar-6555672/"]