Fransa Hükümet Sözcüsü Veran, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, son günlerde Covid-19 ve grip vakalarında artış görüldüğünü ve ülkenin bronşiolit epidemisinden geçmekte olduğunu aktardı.

Covid-19 görülme sıklığında geçen haftaya göre yüzde 40 artış kaydedildiğini belirten Veran, vatandaşları sosyal mesafe kurallarına uymaya ve şüphe duyulduğu takdirde test yaptırmaya çağırdı.

Veran, gelecek aylarda şirket ve hanelerin elektrik talebinde artış yaşanacağını ancak üretilen enerjinin bu talebe oranla az kalmasının söz konusu olabileceğini kaydetti.

Öte yandan, Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, mecliste yaptığı konuşmada, vatandaşları sosyal mesafe kurallarına uymaya, bünyesi zayıf olanların yanında ve toplu taşıma gibi insanların birbirine yakın bulunduğu alanlarda maske takmaya çağırdı.

Son günlerde, Covid-19 vakalarında artış yaşanan ülkede, yıl sonundan önce 9. dalganın başlamasına yönelik endişe duyuluyor. (AA)

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Corona virüsü ile Influenza birbirine karıştı" desc="Corona virüsü ile diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarının birbirine karıştığına dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni bir sağlık taramasını uygulamaya koyacaklarını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/29/iecrop/shutterstock_1934424014_16_9_1669713400.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/son-dakika-saglik-bakani-fahrettin-koca-corona-virusu-ile-influenza-birbirine-karisti-7507061/"]

[old_news_related_template title="Avrupa İlaç Kurumu'ndan corona uyarısı" desc="Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Kurumu (EMA), Covid-19 salgınıyla ilgili uyarıda bulundu. Açıklamada, 'Virüs evrimini sürdürüyor. BQ11 gibi alt varyantlar artıyor ve Omicron BA5'in yerine geçiyor' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/24/iecrop/korona9_16_9_1669306994.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/avrupa-ilac-kurumundan-corona-uyarisi-7499226/"]