Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ve Türkiye-Hollanda ilişkileri ele alındı.

Erdoğan, görüşmede, Rusya-Ukrayna arasında acil ateşkes tesis edilmesi için çaba göstermeyi sürdürdüklerini belirterek, Ukrayna'nın egemenlik ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

ERDOĞAN, AVUSTURYA CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Cumhurbaşkanı Aleksander Van der Bellen ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve Türkiye-Avusturya ilişkileri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasında ateşkesin sağlanması, barışın yeniden tesis edilmesi ve insani durumun iyileştirilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Türkiye-Avusturya ilişkilerinin her düzeyde gelişme kapasitesine sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya'da yaşayan Türklerin iki toplum arasındaki bağın gelişimine büyük katkı yaptığını dile getirdi.

Son gelişmelerin Türkiye'nin Avrupa'nın güvenliği bakımından ne denli önemli olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'yle ilişkilerde Gümrük Birliği'nin güncellenmesi müzakerelerine başlamak ve vize serbestisi sürecinde mesafe almak dahil somut ve anlamlı adımlar atılmasını beklediklerini kaydetti.

[old_news_related_template title="Almanya Başbakanı Scholz: Rusya-Ukrayna savaşı daha da tırmanacak" desc="Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’daki saldırıların daha da tırmanmasını beklediğini belirtirken, 'Dökülen kan sona ermeli. Vladimir Putin Ukrayna halkını taciz ediyor. Dramatik bir duruma geldik. Ukrayna hayatta kalmak için savaşıyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/01/iecrop/almanya-ihahh_16_9_1645727970-880x495-1_16_9_1646144774.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/almanya-basbakani-scholz-rusya-ukrayna-savasi-daha-da-tirmanacak-6982730/"]