Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı askeri harekatın ardından birçok ülke tarafından Rusya’ya yaptırım uygulanmaya başlandı. Yaptırım uygulamayacak az sayıda olan ülkelerden biri de Meksika oldu.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, bugün yapılan basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından Meksika'nın her iki ülkeyle de iyi ilişkiler içinde olmak ve iletişimi sürdürmek istediğini söyleyerek, ABD ve Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi Rusya'ya bir yaptırım uygulamayacaklarını açıkladı.

Ulus olarak işgale karşı olduklarını vurgulayan Obrador, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde bunu zaten açıkladıklarını ve Ukrayna’ya Birleşmiş Milletler aracılığıyla yapılacak insani yardımları desteklediklerini ifade etti.

Rus medyasına yapılan sansürleme konusuna da değinen Obrador, Meksika’da ifade özgürlüğü olduğunu ve bu nedenle kimseye sansür ya da yasak getirmeyeceklerini de sözlerine ekledi.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı sanal dünyada da devam ediyor" desc="Rus hacker grubu Killnet, Rusya Devlet Başkanlığı sitesi başta olmak üzere tüm kurumlara siber saldırılar yapan Anonymous'un resmi internet sitesini hackledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/01/iecrop/shutterstock_1041857941_16_9_1646160861.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/rusya-ukrayna-savasi-sanal-dunyada-da-devam-ediyor-6983123/"]

[old_news_related_template title="Zelenskiy: Ukrayna düşerse Rusya, NATO sınırlarında olacak" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Zelenskiy, 'NATO'da bizi istemiyorlarsa, güvenlik garantisine ihtiyacımız var' dedi. 'Savaşın uzun sürmeyeceğine inanmak istiyorum' ifadesini kullanan Zelenskiy, 'Ukrayna düşerse Rusya NATO sınırlarında olacak' şeklinde konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/01/iecrop/zelenskiy-reuters4_16_9_1646158061.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiy-ukrayna-duserse-rusya-nato-sinirlarinda-olacak-6982867/"]