Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Mohammad Barkindo hayatını kaybetti.

Nijerya'nın kamu petrol kuruluşu National Petroleum Corp (NNPC) CEO'su Mele Kyrari'nin ölüm haberini verdiği 63 yaşındaki Barkindo, altı yıldır yürüttüğü OPEC'teki görevinden bu ayın sonunda ayrılacaktı.

Kyari, Twitter paylaşımında Barkindo'nun dün geç saatlerde hayatını kaybettiğini söyledi. Barkindo'nun Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari ile görüşmesinden ve Abuja'daki enerji zirvesindeki ana konuşmayı yapmasından saatler sonra hayatını kaybettiği belirtildi.

Barkindo dünkü konuşmasında, birçok alanda ciddi zorluklarla karşı karşıya kalan petrol ve doğalgaz sektörlerinin piyasada daralmaya neden olan yıllardır devam eden yetersiz yatırım sebebiyle "kuşatma altında" olduğunu söylemişti.

ÇALKANTILI DÖNEM

Barkindo, 2016 yılında OPEC genel sekreteri olarak göreve başladığından bu yana, örgüt için için çalkantılı zamanlar yaşamıştı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, corona virüsü pandemisi, OPEC+ ittifakının Rusya ve diğer OPEC üyesi olmayan ülkelerle genişlemesi gibi tarihi olaylar onun döneminde yaşandı.

Örgüt bu süre zarfında Katar ve Ekvador olmak üzere iki üyesini kaybederken Barkindo dönemi jeopolitik gerilimler ve yaptırımlar ile petrol piyasasının çok sert dalgalanmasına şahitlik etmişti.

[old_news_related_template title="OPEC+ üyelerinden kritik petrol arzı kararı" desc="Petrol fiyatları yükselirken OPEC+ üyesi ülkeler, Rusya'nın Ukrayna işgalinin gölgesi altında geçen kritik toplantıda nisan ayı için petrol arzını günlük 400 bin varil artırma kararı aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/02/iecrop/shutterstock_1667830870_16_9_1646227137.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/opec-uyelerinden-kritik-petrol-arzi-karari-6984772/"]