2007 yılında Duck Ledges Adası'nı satın alan emlakçı Billy Milliken, Maine kıyılarındaki bu küçük adayı şimdi satışa çıkarıyor. 339 bin dolar fiyat belirleyen Milliken'ın bir şartı daha var.

Kuzey Maine kıyılarındaki küçük ada güzel bir kiremit ev, pürüzsüz kayalık çıkıntılara sahip. Adanın şimdiki sahibi Milliken, adayı satmaya karar verirken bir fiyat belirlediği gibi bir de şart koştu: Adayı alacak kişinin, satış gerçekleşmeden önce bu adada bir gece kalmasını istiyor.

DAMADINA DA AYNI ŞARTI KOŞMUŞ


Milliken, aynı şartı kızıyla evlenmek isteyen damadı için de koşmuş. Kızı ve damadı cep telefonu olmadan bir gece geçirmek zorunda kalmışlar. Milliken bu sıra dışı şartını ise şu şekilde açıklıyor: "Sen ve o, birbirinizin gerçekte kim olduğunu öğreneceksiniz. Yoğun hayatımızda çoğu zaman kendimizden kaçarız ve adaya yalnız giderseniz adada bulacağınız tek kişi kendinizdir."

52 yaşındaki Milliken, yeni sahibinin mekâna layık olduğundan emin olmak istediğini söylüyor.


EMLAKÇILIK YAPARKEN ADA SAHİBİ OLMUŞ


Milliken'ın adayı satın alması ise, emlakçılık yaptığı sırada adayı satmaya çalışırken gerçekleşiyor. Ada için potansiyel bir alıcıyla görüşürken adamın, keskin nişancı tüfeği de dahil olmak üzere silahlarını bir spor çantasından diğerine aktarmaya başladığını söylüyor. Daha sonra limana geri dönerlerken adam, bir zamanlar samurayların tercih ettiği bir silah olan fırlatma yıldızlarından birini bir ördeğin kafasını kesmek için kullanabileceğini söyleyerek övünüyor. Milliken, işaret ettiği ördeğin kasabanın evcil hayvanı olduğunu ve herkesin bütün kış onu beslediğini söylüyor.

Milliken adanın bu adama satılmaması gerektiğini düşünerek kendisi satın alıyor. Adaya bir kulübe inşa etse de Milliken, kulübenin her fırtınada yıprandığını belirtiyor.

Adayla ilgilenenleri oraya götürebilmek için baharı beklemek zorunda kalan Milliken, yaklaşık 30 kişinin ilgilendiğini söylüyor: "Onları bırakacağım ve ertesi gün onları almak için döneceğim."

[old_news_related_template title="Ünlü model evini 40 milyon dolara satışa çıkardı" desc="Avustralyalı süper model Elle Macpherson, Florida'daki malikânesini satışa çıkardı. Macpherson, 2018'de 11 milyon dolara satın aldığı evi şimdi 40 milyon dolara (yaklaşık 560 milyon lira) satmak istiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/24/iecrop/ellemacpherson1_16_9_1650780437.png" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/unlu-model-evini-40-milyon-dolara-satisa-cikardi/"]

[old_news_related_template title="Jeffrey Epstein'ın sahip olduğu ada 125 milyon dolara satışa çıkarıldı" desc="Jeffrey Epstein'ın lüks bir ev inşa ettiği ve reşit olmayan kızları taciz ettiği iddia edilen Little St James adası, 125 milyon dolara satışa çıkıyor. İş dünyasının güçlü isimlerinden kraliyet üyelerine kadar yüksek profilli isimlerle yakınlığıyla dikkat çeken; 18 yaşından küçük genç kızları fuhuş amaçlı istismardan hüküm giyen Epstein, 2019 yılında intihar etmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/24/iecrop/epstein_adasi-reuters_16_9_1648117167.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/jeffrey-epsteinin-sahip-oldugu-ada-125-milyon-dolara-satisa-cikarildi-7031051/"]