ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), ekimde aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 8 artarak beklentilerin altında kaldı. Ekonomistlerin tahmini aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 8,3 artış olması yönündeydi.

Ekimde ABD'de tüketici enflasyonu (TÜFE) bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,7 ile tahminlerin altında artarak 9 ayın en düşük seviyesine gerilemişti.

ÇEKİRDEK ÜFE BEKLENTİLERİN ALTINDA


ABD'de gıda ve enerji fiyatlarının yansıtılmadığı çekirdek üretici fiyatları Ekim ayında beklentilerin altında kalarak değişim göstermedi. Eylül ayında yüzde 0,3 olarak açıklanan çekirdek ÜFE ise yüzde 0,2 seviyesine revize edildi. Ekonomistler çekirdek ÜFE'nin yüzde 0,3 ​seviyesinde olacağını tahmin ediyorlardı.

Yıllık bazda çekirdek ÜFE Ekim ayında yüzde 6,7 ile beklentilerin altında yükseldi. Ekonomistler yıllık bazda %7.2 ​seviyesinde olacağını tahmin ediyorlardı.

[old_news_related_template title="Çin Devlet Başkanı Şi: ABD'ye meydan okuma niyetinde değiliz" desc="Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, G20 Zirvesi için gittiği Endonezya'nın Bali Adası'nda ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede, Çin'in mevcut uluslararası düzeni değiştirmeye, ABD'ye meydan okumaya veya onun yerini almaya niyeti olmadığını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/14/iecrop/si_16_9_1668450345.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/cin-devlet-baskani-si-abdye-meydan-okuma-niyetinde-degiliz-7479722/"]