Bursa'nın Yıldırım ilçesinde vatandaşlar, BESAŞ ekmek büfesi önünde ucuz ekmek alabilmek için kar yağışı altında kuyrukta bekledi.

KAR ALTINDA KUYRUKTA BEKLEDİLER

Temel gıda ürünlerine yapılan zamlar vatandaşın belini büktü. Vatandaş nerede ucuz gıda varsa oraya koşuyor. Bursa'nın Yıldırım ilçesinde vatandaşlar, BESAŞ'ın 2 liradan sattığı 400 gram ucuz ekmekten alabilmek için kar altında ekmek büfesi önünde kuyruğa girdi.

GIDA KUYRUKLARI ARTIYOR

2019'da patates ve soğan için tanzim satış kuyruklarına girmeye başlayan halk, son aylarda İstanbul başta olmak üzere CHP'li ve AKP'li başkanların yönettiği büyükşehirlerde fırınlardan daha ucuza satılan ekmeklerden alabilmek için büfeler önünde kuyruğa giriyor.

Dün de TMO'nun Kütahya, Afyonkarahisar ve Tekirdağ'daki satış noktaları önünde bir miktar daha ucuza yağ ve pirinç almak isteyenler uzun kuyruk oluşturmuştu.

[old_news_related_template title="Halk ekmek kuyruğundan seslendi: Memleketi bu hale getirenler, bizi bu duruma düşürenler utansın…" desc="Kar kış demeden ucuz ekmek alabilmek için kuyruğa girmek zorunda kalan vatandaşlar, “Askeri cuntaları da gördük, darbeleri de gördük ama ekmek kuyruğunu hiç böyle görmedim. Memleketi bu hale getirenler utansın. Hakkımızı helal etmiyoruz. Bizi bu duruma düşürenler utansın. Geçmiş senelerde patates-soğan kuyruğu vardı, bazı şeyleri götürdü. Şimdi de ekmek kuyruğu götürecek baştakileri' dediler." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/22/iecrop/rop_16_9_1642871698.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/halk-ekmek-kuyrugundan-seslendi-memleketi-bu-hale-getirenler-bizi-bu-duruma-dusurenler-utansin-6905712/"]