CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zamlar geri alınıncaya kadar elektrik faturalarını ödemeyeceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun Twitter'dan yayımladığı video ile yaptığı açıklamaya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Twitter hesabından karşılık verdi.

MHP lideri Bahçeli paylaşımda şunları kaydetti:

* CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu video kaydı yapmaya iyice merak sardı. Gördüğüm kadarıyla bu alanda sivrildikçe sivriliyor, sürekli gelişme kaydediyor! Önünün açık olduğunu düşünüyorum. Ne yapsın fukara, akşamları can sıkıntısına başka türlü çözüm bulamıyor.

* Ancak tehlikeli sularda kulaç atıyor, can simitsiz şekilde derinlere dalıyor ve boy veriyor. Maazallah boğulma riski taşıdığını da göremiyor. Düştüğü denizde yılana sarılarak kıyıya çıkacağını zannediyor.

"FATURA ÖDEMEZSE ELEKTRİĞİ KESİLMELİ"

* Basiret bağlandı mı ne söylense boş, hangi tembih yapılsa boşunadır. Dün akşam yine kameranın karşısına geçip “elektrik faturasını ödemeyeceğini” ifade ve iddia etmiş. İlk olarak bu bir tercihtir, ikinci olarak ve daha vahimi sivil itaatsizlik maskesi altına iliştirilmiş bir isyan denemesidir. Bu tehditkâr meydan okumaya göz yumulamaz.

* Faturayı ödemezse elektriği kesilmelidir. Günü geldiğinde kuzu kuzu ödeyeceğini, tam tersi bir gelişme olursa milletin bunu ödettireceğini biliyor ve inanıyoruz. Yine de karanlıkta kalmasına gönlüm razı olmuyor. Vicdanı karanlık olsa da, evinin karanlığa gömülmesine üzülürüm.

İL TEŞKİLATLARINA TALİMAT

* Bu kapsamda, her il teşkilatımızın Kılıçdaroğlu’na bir kandil göndererek aydınlanmasına yardımcı olmasını bekliyor, bu talimatımı paylaşıyorum. Nasıl olsa Kandil’e yabancı değildir, nasıl olsa Kandil’in köhne ışığıyla yolunu bulmaya çalıştığını görmeyen de kalmamıştır.

* Hayırlı olsun Sayın Kılıçdaroğlu, elimizden gelen budur, yetinmesini, sabretmesini, kandili de idareli kullanmasını bilmen temennimdir.

* Şu sözü de unutma ki: Karanlıktaysan gölgen bile seni yalnız bırakacaktır. İçine düştüğün karanlığı aydınlatacak henüz bir ışık da yoktur.

[old_news_related_template title="Kemal Kılıçdaroğlu: Elektrik faturamı ödemeyeceğim" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 22.00'de sosyal medya hesabından açıklama yapacağını duyurmuştu. Yayınladığı videoda elektrik faturalarına değinen CHP lideri, 'Erdoğan 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/09/iecrop/kk6_16_9_1644433717.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kemal-kilicdaroglu-cagri-yapmisti-beklenen-aciklamayi-yapti-6943134/"]

[old_news_related_template title="CHP’den tüm belediyelere fatura talimatı" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü açıklamaları üzerine, tüm CHP’li belediye başkanlarına resmi yazı gönderildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından gönderilen yazıda, belediyelerden, asgari ücretin altında geliri olan ailelerin faturalarına destek olunması için yeni projeler başlatılması ve “Askıda Fatura” gibi dayanışma uygulamalarının yaygınlaştırılması istendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/10/iecrop/fatura-2_16_9_1644492170.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/chpden-tum-belediyelere-fatura-talimati-6944421/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu çağrı yaptı, sosyal medyada fatura kampanyası başladı" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek elektrik faturalarıyla ilgili vatandaşlara çağrıda bulunarak sosyal medya hesaplarından Erdoğan'ı etiketliyerek faturalarını paylaşmalarını istedi. Kılıçdaroğlu'nun çağrısının ardından vatandaşlar sosyal medyadan fatura kampanyası başlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/09/iecrop/elektrik-faturasi-dha_16_9_1585322462-670x371-1_16_9_1603496867_16_9_1644440875.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglu-cagri-yapti-sosyal-medyada-fatura-kampanyasi-basladi-6943279/"]