TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşüldü.
"ŞEREFSİZ DİYE MANŞET ATTIRDIĞIN EMİRLİKLE HANGİ NAMUSLU HİKAYE İÇİN BU PASTAYI KESTİN?"
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yürütme adına konuşma yapan bakanların ardından, bakanlara yanıt vermek üzere söz aldı. Engin Altay, genel kurul kürsüsüne çıkarken; AKP ve CHP milletvekilleri arasında, tartışma yaşandı. CHP’li Altay, şunları söyledi:
* “Biz kendimi yapmıyoruz’ diyor. Ya ‘Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır’ diyor, bitmedi. Sonra AK Parti’nin kurucusu, bir siyaset büyüğü bu konuşmayı şöyle yorumluyor. Burası önemli. ‘Soylu yanlış bir söz söyledi, bize yaptıran Allah’tır gibi. İnancımıza muhalif bir sözdür.
* Peygamberimizden sonra fitne ve fesadın halifelerin katline kadar giden yanlış bir düşüncenin ürünüdür bu söz. Bilerek saf ettiğini düşünmem. Milletimize böyle bir söz saf ettiği için mahcubum demesi lazım. İkincisi Allah’a karşı günaha girdi. Tövbe etmesi lazım’. Kim diyor bunu? Bülent Arınç, kurucunuz diyor. Bu işte, karşınızdaki beyefendi bu, kafa bu.
* Namuslu bir hikâye ile hamburgere satılırsın. Hamburger olsun da 3 dolar olsun. Sen 15 Temmuz’un finansörü, sponsoru dediğin, şerefsiz diye manşet attırdığın emirlikle hangi namuslu hikâye için bu pastayı kestin? Kaç dolar aldınız da bu pastayı kestin?
* Ben bir tek 15 Temmuz şehidimizin kadını 5-15 milyar değil 1 trilyon dolara değişirsem namerdim, değişen de namerttir.” ANKA
[old_news_related_template title="Bakan Soylu, 'Amerika'nın çocuklarısınız' dedi, CHP'liler fotoğraf fırlattı" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında “Amerika’nın çocuklarısınız sizler” dedi. CHP ve HDP’li milletvekilleri, kürsüdeki Bakan Soylu’yu; 'Uyuşturucu baronları ile olan fotoğraflarını' fırlatarak protesto etti ve yuhaladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/10/soylu-66.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bakan-soylu-amerikanin-cocuklarisiniz-dedi-chpliler-fotograf-firlatti-7523410/"]
CHP'li Engin Altay'dan Bakan Soylu'ya yanıt
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, TBMM Genel Kurulu’nda; “Sen, ‘15 Temmuz’un finansörü, sponsoru’ dediğin, ‘şerefsiz’ diye manşet attırdığın emirlikle, hangi namuslu hikâye için bu pastayı kestin? Kaç dolar aldınız da bu pastayı kestin? Ben bir tek 15 Temmuz şehidimizin kanını 5-15 milyar değil, 1 trilyon dolara değişirsem namerdim, değişen de namerttir” dedi.