İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri ile ilgili iş ve işlemlerin kayıt, takip ve izlenmesi amacıyla kullanılan İSG-KATİP e-devlet uygulaması yenilenme sürecine girerek bir süreliğine kapatıldı. 1 Kasım tarihinde tekrar açılan uygulamada sorunlar gözlendi. İş yerlerinden çok sayıda şikayet geldiği öğrenildi.

“4 GÜN ÜLKEDE RESMİ GÖREVLİ YOKTU”

İSG-SEN Genel Başkanı İrfan Sayar konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sayar, “İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İSG Katip sistemini güncelliyorum diyerek 21 Ekim 2022 günü saat 24.00 itibariyle kullanıma kapattı. İSG Katip sistemi Türkiye’deki tüm iş yerlerine iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ve iş yeri hemşiresi görevlendirmesi yapabilmenizi sağlayan bir programın adıdır. 21 Ekim günü en az bir milyon iş yerleri ile yapılan sözleşmeyi silerek ve 4 gün sonra açılacak diyerek kapattı. Bu süre zarfında tüm ülkedeki hiç bir iş yerinde resmî görevli olarak tek bir İSG çalışanı yok idi” dedi.

“YÜZLERCE ŞİKAYET TELEFONU VE MESAJI ALIYORUZ”

Uygulamanın 1 Kasım 2022 Pazartesi günü yeniden açıldığını belirten İSG-SEN Genel Başkanı İrfan Sayar, “Ancak an itibariyle giriş yapamayan ve sağlıklı hiçbir işlem yapamayan İSG çalışanları çok huzursuz ve kafası karışık. İSGSEN olarak bu konuda yüzlerce şikayet telefonu ve mesajları almaktayız. Giriş yapılamıyor, atama onayları alınamıyor ve güvenlik açıkları oluşuyor. Sigortası olanları yok, yok olanları var gösteriyor. Sistem sürekli hata veriyor. Ayrıca kamudaki doktor açığının kapatılması için doktorların tekrar hastaneye dönmesi için iş yeri hekimlerinin yalnızca 30 saatinin kullanabilir fazlasını kullanamaz diyerek zaten mevcut olan iş yeri hekim sıkıntısını arttırdı” diye konuştu.

“İŞ YÜKÜNÜ ARTIRDI”

Uygulamayla iş güvenliği uzmanlarının iş yükünün daha çok arttığını belirten İSG-SEN Genel Başkanı İrfan Sayar, “Türkiye’de 2.500 ortak sağlık güvenlik birimi var. 300.000 İSG çalışanı var hiçbiri yeni düzenlemeden memnun değil” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Devlet gaziler arasında bile ayrımcılık yapıyor" desc="Terörle mücadele ederken yaralanan askerler, devleti yönetenlerin duyarsızlığı nedeniyle gazi unvanı alamadıklarını belirterek, “Vatanı için savaşmış 20 bin gazi ortada bırakıldı” dediler… " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/01/iecrop/5-gokmen-ulu-gaziler1_14587447_16_9_1667337609.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/devlet-gaziler-arasinda-bile-ayrimcilik-yapiyor-7455160/"]