Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Rusya-Ukrayna-Türkiye Dışişleri Bakanlarının bugün Antalya’da gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı.

"HER İKİ ÜLKENİN GÜVEN DUYDUĞUNU GÖSTERİYOR"

Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Antalya'da bir araya gelmesinin önemli olduğunu vurgulayan Sarıgül, "Barış için yapılan hiçbir görüşme ve diplomatik girişim boşa yapılmış değildir ve boşa yapılmış olmayacaktır. Bu görüşmenin Türkiye’nin teklifi ve arabuluculuğuyla gerçekleşmiş olması her iki ülkenin ülkemize güven duyduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı.

"SAAT BAŞI DEĞİŞEN ŞARTLAR VAR"

"Dışişleri Bakanı sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve diplomatlarımızın bu krizde -şu ana kadar- izledikleri politikayı makul ve doğru buluyoruz" diyen Sarıgül, "Bu bir krizdir, saat başı değişen şartları vardır. Türkiye ilke ve amaçlarını değiştirmeden, değişen şartlara uyum sağlamalıdır" şeklinde konuştu.

"VİCDAN ZORBALIĞI YENECEK"

Barışın ve işgalin sona ermesinin önündeki "engelin" ABD olduğunu savunan Sarıgül, "Amerika Birleşik Devletleri, Putin’in genişlemeci emellerini kullanarak Rusya’ya zokayı yutturmak istemektedir. Zoka Ukrayna’dır. ABD Başkanı Biden, Ukrayna halkının acılarını ve Ukrayna’nın kayıplarını soğukkanlı bir vicdansızlık içinde izlemektedir. Rusya dahil olmak üzere dünyanın neresinde yaşıyorsak yaşayalım, Ukrayna halkının yanında olmalıyız. Bir kez daha vurgulamak isterim ki; vicdan zorbalığı yenecektir" dedi.

[old_news_related_template title="Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na Diyarbakır eleştirisi: Hodri meydan..." desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretinde yaptığı açıklamalara tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Kılıçdaroğlu, madem bu kadar geniş gönüllü ve hazır cevapsın, o zaman hodri meydan' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/10/iecrop/bahceli-dha_16_9_1646923143.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bahceliden-kilicdarogluna-diyarbakir-elestirisi-hodri-meydan-7002403/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu: Bedeli ne olursa olsun bu ülkeye barışı, huzuru getireceğim" desc="Diyarbakır’da konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşme vurgusu yaparak, 'Büyük sıkıntılar yaşadınız bunun da farkındayım ama bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği mutlaka getireceğim. Bedeli ne olursa olsun bu memleketin huzura ihtiyacı var. Kucaklaşmaya ihtiyacı var ve en önemlisi helalleşmeye ihtiyacı var. Bunu yapacağız, birlikte yapacağız.' dedi. Kılıçdaroğlu rozet takma töreninin ardından STK, Muhtarlar, Kanaat Önderleri Buluşması'na katıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/10/iecrop/kilicdaroglu-1_16_9_1646906252.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglu-bedeli-ne-olursa-olsun-bu-ulkeye-barisi-huzuru-getirecegim-7001598/"]