South China Morning Post'un haberine göre, Şanghay'daki Fudan Üniversitesi'ndeki araştırma ekibi başka bir hastalığı araştırırken sürpriz bir keşif yaptı. Fudan'dan Profesör Huang Jinghe, "Bu antikor, insanları pandemiye karşı verdikleri savaşta bir adım öne çıkaracak" dedi.

Yeni antikor, insan bağışıklık hücreleri tarafından üretilen iki farklı antikordan sentezlendi.

Jinghe, bu antikorların doğal formlarında Omicron'a karşı etkisiz olmasına rağmen, insan yapımı versiyonun, varyantın savunma hattını ihlal ettiğini söyledi.

Jinghe'nin ekibi, Guangzhou'daki Ulusal Solunum Hastalıkları Klinik Araştırma Merkez ile birlikte, kısa sürede sekiz farklı yüksek güçlü antikor geliştirdi. Jinghe, keşifle ilgili "Dünyada Omicron'u etkisiz hale getirebilecek çok az antikor var. Tanrı'nın lütfu bana çarpmış gibi hissediyorum" dedi.

Rapora göre, bispesifik antikorlar ayrıca Delta, Şiddetli Akut Solunum Sendromu (şu anki suşun 2003'te ortaya çıkan ancak hızla kaybolan uzak bir ölümcül versiyonu) ve hatta yarasalar tarafından taşınan bazı corona virüsler de dahil olmak üzere daha önceki suşları nötralize edebilir.

Sonuçlar, geliştirilen yeni antikorların gelecekte yeni varyantlarla başa çıkma potansiyeline sahip olduğunu gösterdi. Araştırmacılar, yöntemlerinin doğal antikorların salgınla savaşmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

[old_news_related_template title="Corona aşılarının antikor sonuçlarıyla ilgili yeni araştırma yayınlandı" desc="Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları, Halk Sağlığı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim elemanları tarafından yürütülen “Covid-19 Aşı İzlem Çalışması Ara Sonuçları” konusundaki bilimsel çalışma tamamlandı. Bilimsel çalışmanın sonucunda, '3 doz Sinovac uygulanmış bireylerde mutlaka 4'üncü doz hatırlatma dozuna gereksinim vardır. 4'üncü doz olarak yüksek antikor yanıtına yol açan Biontech tercih edilmesi önerilir' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/08/iecrop/iha-corona_16_9_1638975364.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/corona-asilarinin-antikor-sonuclariyla-ilgili-yeni-arastirma-yayinlandi-6815659/"]

[old_news_related_template title="Aşı anne sütündeki antikor seviyesini artırıyor" desc="ABD'de yapılan bilimsel bir araştırma, bebeklerin Covid-19 aşısı olmuş ya da hastalığı yenmiş annelerinden aldıkları sütle antikor elde ettiğini ortaya koydu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/12/iecrop/asi-reuters_16_9_1636722751.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/asi-anne-sutundeki-antikor-seviyesini-artiriyor-6764695/"]

[old_news_related_template title="Omicron varyantının belirtileri nelerdir? Omicron belirtileri kaç günde belli olur?" desc="Omicron varyantı tespit edilen hastalarda en çok görülen belirtiler sıralandı. Omicron belirtileri içerisinde vakaların yüzde 83’ünde öksürük, yüzde 78’inde burun akıntısı ya da burun tıkanıklığı tespit edilirken, yüzde 74’ünde ise halsizlik görüldü. Covid-19’da en çok karşılaşılan tat ve koku kaybı Omicron varyantı belirtiler arasında yer almıyor. Covid-19'da belirtilerin ortaya çıkma süresi 5 gün, Delta varyantında 4 gün sürerken, omicron belirtileri 3 günde belli olabiliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/03/iecrop/omicron-belirtileri-shu-1_16_9_1643896368.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/omicron-varyantinin-belirtileri-nelerdir-omicron-belirtileri-kac-gunde-belli-olur-6929671/"]