Gazi Paşa Mahallesi'nde oturan 9 çocuk babası Mehmet Erener, 5 yıl önce nefes darlığı sorunu yaşayınca Ankara'da doktora gitti. Akciğerinde sorun tespit edilen Erener'e, 12 yaşında çevresindekilere özenerek başladığı sigarayı bırakması tavsiye edildi. Ancak buna rağmen sigarayı bırakmayan Erener'in rahatsızlığı ilerledi, yatağa ve oksijen makinesine bağımlı hale geldi.

Yatağının başında 3 oksijen makinesi bulunan Erener, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle, gençlerin kendisini görerek sigaraya yaklaşmamasını istedi. Erener, "Baktım millet içiyordu, ben de içeyim dedim. İlk başlarda keyfine içtim. O zamanlar dışarı çıkıyorduk. Sigara fazla etkilemiyordu. Evlerimiz, tarlalarımız vardı. Artık o da yok. İçerde sigara içe içe mahvolup gidiyoruz. Rahatsızlığım sigaradan başladı. Akciğerimde sıkıntılar oldu. Nefes alamadım, Ankara'ya gittim. Orada 2 hafta yattım. Ondan sonra geldim yine sigaraya başladım. Aynı sıkıntıları yaşadım.

Ben sigara içtiğim zaman bir hafta sonra tekrar eski halime geliyorum. Artık bir sigara dahi içsem fark ediyor. Oksijen cihazları olmadan 2 saat dahi nefes alamıyorum. 5 yıldır bu cihazlara bağlıyım. Gençler kendilerini bu seviyeye getirmesinler. Bu cihazlarımı görsünler. Bir akşam 2 saat bile cihazlara bağlanmamayım dersem yatamam. Nefes alamıyorum" dedi.

Arkadaşlarının yanına çıkamadığını, gezemediğini ifade eden Erener, "Piknik yapamıyoruz. Öyle bir duruma gelmişiz ki yatağa mahkum kalmışız bu sigara yüzünden. Gençlere tavsiyem, bu sigarayı içmesinler. Benim gibi yataklara düşmesinler. Sigara insanı öldürür" diye konuştu. (DHA)

[old_news_related_template title="TÜSAD: Sigarayı bırakarak günlük 74 litre suyu kurtarmak mümkün" desc="Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), Türkiye’de tüketilen sigaranın günlük 57 ton atığa neden olduğunu, 300 sigara için bir ağaç feda edildiğini ve bir kullananın sigarayı bırakması halinde günlük 74 litre su tasarruf edileceğini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/30/iecrop/sigaraaa_16_9_1653924957.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/tusad-sigarayi-birakarak-gunluk-74-litre-suyu-kurtarmak-mumkun-7165194/"]

[old_news_related_template title="Sigara içenlere kötü haber: Flört için daha az tercih ediliyorlar" desc="Sigara içen bekarlar, sigara içmeyenlere göre üç kat daha fazla reddediliyor. On erkekten dördünden fazlası, flört profilinde sigara içen bir kadını reddediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/22/iecrop/dating-shutterstock_16_9_1653225041.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/sigara-icenlere-kotu-haber-flort-icin-daha-az-tercih-ediliyorlar/"]