Kamil ELİBOL/ANKARA
MİT ve Emniyet İstihbaratı, ikişerli gruplar halinde hareket ettikleri tahmin edilen “eylem” hücrelerinin peşine düştü. Akkol ve Adıyaman gibi sahte kimlik taşıyan DHKP-C’li militanların hedefinde 21 kişilik “infaz” listesi olduğu anlaşıldı.
EYLEM HÜCRESİ
İstihbarat ve Terörle Mücadele birimleri, Atina’daki cezaevinden tahliye edildikten sonra yasadışı yollardan ülkeye giren DHKP-C mensupları; Harika Kızılkaya, Şerif Turunç, Emin Sakalı, Mustafa Yılmaz, Bilgehan Karpat, Sinan Oktay Özen, Mustafa Lafçı ve Hasan Kaçar’ı yakalamak için İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir, Ankara, İstanbul ve Adana’da operasyon başlattı.
SUİKAST PLANLARI
Deşifre olmamak için cep telefonu ve internet kullanmayan eylem hücrelerinin Türkiye’de suikast türü sansasyonel saldırı hazırlığı yaptığı tespit edildi. MİT raporunda terör örgütünün suikast planladığı hedef isimler şöyle açıklandı:
“Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11.Cumhurbaşkanı Gül, eski Başbakan Tansu Çiller, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, eski Yarbay Korkut Eken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, eski İçişleri Bakanları Muammer Güler, Sadettin Tantan, eski Adalet Bakanı Mehmet Ağar, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, emekli Tuğgeneral İbrahim Tüysüz (Hayata Dönüş operasyonları sırasında İstanbul İl Jandarma Komutanı) eski Ankara DGM Başsavcısı Nusret Demiral, AKP İstanbul milletvekili Aziz Babuşcu, eski Jandarma Harekat Başkanı emekli Tümgeneral Osman Özbek, Yargıtay üyesi Ali Suat Ertosun (Ceza-Tevkif Evleri eski Genel Müdürü) ile işadamı Halit Narin”
KEŞİF YAPMIŞLAR
DHKP-C’nin Ankara ve İstanbul'daki “milis” grupları aracılığı ile hedef seçilen kişilere ilişkin istihbarat toplattığı ve “keşif” çalışması yaptırdığı belirlendi. Yunanistan’dan Türkiye’ye sızan 8 kişilik eylem hücresinin yapılan keşiflere göre hedefteki isimlere silahlı ve bombalı suikastler gerçekleştirmeyi planladıkları anlaşıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilen MİT raporunda, örgütün Türkiye’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan militanları illegal yollardan Yunanistan başta olmak üzere Avrupa ülkelerine göndererek silahlı/bomba eğitimi aldırması sonrasında eylem yaptırmak üzere ülkemize geri gönderdiğine dikkat çekildi.

