Lise 2 öğrencisi Ant Sekban 3 gündür kayıp. Cuma gününden bu yana Ant Sekban'dan haber alınamıyor. Hüsnü Özyeğin Vakfı Alemdağ Tunç Çapa Anadolu Lisesi'nden eve dönmek için arkadaşlarıyla minibüse binen Ant Sekban, 17.15 civarında evinin yakının araçtan indi. Ancak bir daha Ant'ı gören olmadı. Ant, erve gelmeyince endişelenen Sekban ailesi polise haber verdi ve arama kurtarma ekipleri bölgede geniş çağlı arama yaptılar ancak Ant Sekban bulunamadı.


"3 GÜNDEN BERİ ANT SEKBAN'DAN HABER ALAMIYORUZ"


Ant Sekban'ın annesi ve babası konuşmazken, 3 günden beri yeğeninden haber alamadığını belirten amca İhsan Sekban, şunları söyledi:

"26.12.2014 tarihinde çocuğumuz Ant Sekban okuldan çıkıyor. Evine kadar minibüse biniyor, yaklaşık olarak 17.15 sıralarında Reşadiye Köyü'ne geliyor. Arkadaşlarıyla beraber bakkalın önünde minibüsten iniyor. Ev ile bakkal arasındaki mesafe 150 adım. 150 adım içerisinde çocuk kayboluyor. Cuma günü saat 17.15'ten beri çocuğumuz kayıp. Şu ana kadar, ilk günden beri yapılan işlemler içerisinde AKUT olmak üzere jandarma, aynı zamanda komando birlikleri olmak üzere arazi taraması yapıldı. Binaların arka tarafı orman, ön tarafı yol. Arka taraflara baktığımızdan dolayı orman taraması yapılmış durumda. Kesinlikle orman tarafında olmadığını belirlediler."


"KAÇIRILMIŞ OLMA İHTİMALİNDEN ENDİŞELENİYORUZ"


Yeğeninin kaçırılmış olabileceğinden endişelenen amca İhsan Sekban, Ama bizim düşüncemiz içerisinde, dışarıdan gelen bir araç tarafından ya kaçırıldı ya da gitti. Sizden tek ricam, lütfen bize yardımcı olun. Zaman geçtikçe umutlar azalmak zorunda kalmasın. Bir arabadan bahsediliyor. Kapalı kasa bir araç. O araç bu köye ait bir araç değil. Bu araç dışarıdan gelmiş, minibüsten önce gelmiş. Arasında 2 dakika var. Çıkarken de minibüsle beraber onun önünde çıkmış ve gitmiş. Yani o mesafedeki gelen araç tek, o diğer araçlar tamamen köy halkına ait. Cep telefonu 10 gün önce arızalanmış, şu anda hiçbir şekilde ulaşamıyoruz dedi.

Ant Sekban'ın yakınlarının evin önündeki endişeli bekleyişi sürüyor. Sekban Ailesi, Ant'ın organ mafyası tarafından kaçırılmış olabileceğinden şüpheleniyor. Yetkililer, kaybolduğunda üzerinde kahverengi mont, mavi kot pantolon ve lacivert ayakkabı bulunan Ant'ı görenlerden 155 ve 156 nolu telefon hattını arayarak bilgi vermesini istedi. (DHA)