Ali Ekber ERTÜRK/ANKARAAKP Mardin eski milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey’in eşi Mehmet Şahkulubey, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığına atandı. Mehmet Şahkulubey eşi vekilken, 8 Mart 2008’de Çevre Bakanlığı’na “Bakanlık müşaviri” olarak atanmıştı. Bakanlık Yüksek Fen Kurulu, “Onay makamı” olarak yapılaşmalarda önemli rol oynuyor.
ENİŞTELER ARTTI
AKP’li eski ve yeni kadın vekillerin eşlerinin kamuda ballı görevlere atanmaları daha önce de gündeme gelmişti. Erzurum eski Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık’ın eşi Muharrem Çığlık, Başbakanlık Müşavirliği’ne atandı.
Ankara eski Milletvekili Aşkın Asan’ın eşi Prof. Habip Asan, Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcısı oldu. Denizli eski Milletvekili Selma Kavaf’ın eşi Alaeddin Kavaf, Enerji Bakanlığı’na bağlı Eti Zeolit Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi.
Trabzon eski Milletvekili Safiye Seymenoğlu’nun eşi Arif Seymenoğlu Sanayi Bakanlığı Daire Başkanı yapıldı. Enerji eski Bakanı Hilmi Güler’in baldızı Sema Gezgincan da, Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği’ne atandı.

