Geçtiğimiz haftalarda gittiği pastanede 5 bin dolarlık çay-su hesabıla gündeme gelen Suudi Arabistanlı işadamı Prens El Velid Bin Talal, Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki tatilini tamamladı.  Dünyanın en zenginleri listesinde 34'üncü sırada yer alan Prens. tatilinin son gecesinde; üç gündür gittiği kafedeki garsonlara 2 bin dolar bahşiş bıraktı. Prens Talal'ın ayrıca Marmaris'ten maketini beğendiği bir yatı satın almak için 40 milyon euroluk (Yaklaşık 120 milyon lira) sipariş verdiği öğrenildi.

Muğla'nın turistik ilçelerinden Marmaris'te Hisarönü Körfezi'nde şirketinin ismiyle aynı adı taşıyan 'Kingdom' adlı mega yatta tatil yapan Suudi Arabistanlı işadamı Prens El Velid Bin Talal, tatilinin son günü de üç gündür gittiği Aquarium Kitchen Cafe'de eğlendi.

Ailesi ve şirket müdürlerinden oluşan 35 kişiyle vakit geçiren Talal, basın mensuplarıyla tokalaşarak hatıra fotoğrafı da çektirdi. Ancak Prens, ailesiyle otururken görüntü alınmamasını rica etti.

Prens, beraberindeki kişilerle özel dizayn ettirdiği bölümde mevsimsel meyve, kuruyemiş ve baklava yedi, alkolsüz meşrubatlar içti. Moda kanalı Fashion TV'yi izleyen Talal, mekandaki diğer müşterilerle sohbet etti. Ailesini kafeteryada bırakarak şirket müdürleriyle Yat Limanı ve Kapalı Çarşı'da yürüyüş yapan Prens Talal'ın bu kez alışveriş yapmadı.



AHŞAP YATI SATIN ALACAK

Kısa süreli gezintinin ardından Aquarium Kitchen Cafe'ye geri dönen Talal, işletmede bir cam kafes içinde süs için konulan maket ahşap yatın gerçekte de var olduğunu öğrenince satın almak istedi. DHA'ya açıklama yapan kafenin sahibi ve yat firmasının yönetim kurulu üyelerinden Hıdır Yıldız, "Talal, mekanımızda cam kafeste süs olarak koyduğumuz ahşap yatı gördü ve gerçekte var olup olmadığını sordu. Bizler de şirketimiz bünyesinde yat yaptığımızı söyledim. Yatın teknik çizim, fotoğraf ve 3D görüntülerini verdik. Danışmanlarıyla görüştükten sonra kendisi tarafından getirtilen bir broker eşliğinde işletmemizde teknik çizimlerin incelemesi yapıldı. Uzun süren pazarlıklar sonucunda 40 milyon Euro'ya mutabık kalındı. Marmaris İlçesi'ni çok sevdiğini ama işleri nedeniyle tatilini sonlandırdığını ve bu nedenle üzgün olduğunu söyledi. Satın almayı planladığı yatın tüm teknik çizim, görüntü ve fotoğraflarını alarak Marmaris'ten ayrılmak üzere gitti. Görüşmelerimiz devam ediyor önümüzdeki günlerde yatı satın alıp almayacağını broker aracılığıyla bildirecek. Satın aldığında iki ay içinde istediği değişikliklerle teslim edeceğiz" dedi.

GARSONLARA 2 BİN DOLAR BAHŞİŞ BIRAKTI

Öte yandan Aquarium Kitchen Cafe işletmecisi Yıldız, son üç gündür ağırladığı Prens Talal'dan son gün hesap almadı. Ayrıca Prens Talal'a, üzerinde Marmaris yazılı Çini tabak ve isminin yazıldığı kaligrafi hediye etti. Prens Talal, danışmanları aracılığıyla garsonlara 2 bin dolar bahşiş bıraktı. Prens Talal'ı korumak için İstanbul'dan yedi VİP minibüsle gelen özel güvenlik ekibi de Marmaris'ten ayrıldı. Prens Talal ise Hisarönü Körfezi'nde demirli yatına dönerek bugün Marmaris'ten ayrılacağı öğrenildi. (DHA)

Marmaris'te Prens heyecanı

Marmaris'te Prens heyecanı