Savcılık dosyasına giren kamera kayıtlarında, Akıncı Üssünde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a “sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürebiliriz” diyen üs komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’in, Batmaz’a kafasıyla selam verdiği görüldü.
Görüntülerin tespitinin ardından savcılık, Batmaz ve Biniş’in tekrar ifadesini aldı. Öksüz ile birlikte ABD’ye giderek darbe talimatını alan Batmaz’ın, yeniden alınan ifadesinde Öksüz ile havalimanındaki görüntüleri için “tesadüf” dedi.
Generalden imama asker selamı!
Darbe girişimi sırasında komutanların rehin tutulduğu Akıncı Üssünde olduğu ortaya çıkan emlakçı FETÖ imamı Kemal Batmaz'a, üs komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'in asker selamı verdiği de belirlendi. Bu durum olay gecesine ait 143. filodaki kamera görüntüleri ile netleşti.
