Sultanahmet Meydanı’ndaki patlama yerinde polisin incelemeleri sürüyor. Yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı. Bir görgü tanığı, patlama yerinde 10’un üzerinde yaralı olduğunu söyledi. Şahıs, “Bir anda patlama sesi geldi. Yerde insanlar vardı. Tam olarak bilemiyorum ama 10’un üzerinde yaralı vardı. Turist grubu olduğunu tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

Foto: DHA -Patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti


Sultanahmet Meydanı'ndaki patlama sonrası CNN Türk yayınına katılan bir görgü tanığı, bir anda büyük bir ateş patlaması gördüklerini, sonrasında da polisin herkesi oradan uzaklaştırdığını söyledi. Görgü tanıdığı 'Büyük ihtimalle “canlı bombaydı”, net görmedim' diye konuştu.

59 AMBULANS SAYDIM


Sultanahmet'te bir otelde çalışan Murat Manaz isimli görgü tanığı patlama anını ve sonrasında yaşanılanları şu şekilde anlattı:

"Saat 10.19 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Çalıştığım otelden meydana baktığımda büyük bir duman yükseliyordu. Gökyüzüne baktığımda ise martılar havada uçuşuyordu. Meydan bir anda kalabalıklaştı. Aşağı inip olay yerini kontrol etmek istediğimde çok sayıda insanın koşuşturduğunu gördüm. 59 ambulans saydım. Olay yerine gittiğimde gördüm. Polis ikinci bir bomba ihtimali üzerine meydanı boşaltmak için uğraşıyordu"